stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 19.07.2021 09:38:43

NA POLNO o sojenju, sodnici in tekmi, ki je NIKOLI ne bi sodil: Tega ne bi sprejel ... (video)

Profimedia
O nogometnem bontonu na polno – s slovenskima nogometnima sodnikoma Slavkom Vinčićem in Aleksandro Česen.

"Mislim, da bi bila najtežja tekma sodit sodnikom. To bi bila verjetno najtežja preizkušnja, tega ne bi sprejel," je ugotovil Slavko Vinčić, mednarodni nogometni sodnik, ki je vihtel zastavico tudi v četrtfinalnem obračunu na evropskem prvenstvu med Belgijo in Italijo.

Z nogometno sodnico Aleksandro Česen sta se o dilemah v športu na zelenici pogovarjala na pobudo Pivovarne Union in Nogometne zveze Slovenije. V prvencu serije nogometnih intervjujev z voditeljem Goranom Obrezom sta govorila predvsem o sodniškem odločanju na tekmah, pa o navijanju na polno in o ženskah v nogometu. "Samo vprašanje časa je, kdaj bo moško nogometno ekipo tudi v Sloveniji vodila ženska," je prepričana Aleksandra Česen, ena prvih slovenskih nogometnih sodnic.

"Z žensko sodnico v ekipi je potek popolnoma enak. Nobenih zavor ali sramežljivosti, med nami ti stereotipi ne obstajajo!" trdi Vinčić. Česnova pa pravi, da je zavoljo sojenja nogometnih tekem vseeno dobila tudi tršo kožo.



Nogometni sodnik in sodnica na polno
Slavko Vinčić je sicer mednarodni nogometni sodnik, ki s svojim znanjem sodi na največjih nogometnih tekmovanjih, nedavno tudi na evropskem prvenstvu. Njegov cilj je obdržati trenuten nivo, kratkoročno pa se posveča vsaki naslednji posamezni tekmi, na katero je delegiran.

Aleksandra Česen pa je najuspešnejša slovenska nogometna sodnica. Njena največja odsojena tekma je bila odigrana v kvalifikacijah UWCL. V najlepšem spominu pa ji je ostala dobrodelna tekma v Biljah, kjer je bila pomočnica sodniku Damirju Skomini.

Značke: union, vinčić

Članki iz rubrike