stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 20.04.2021 11:31:24

BREZ ZADRŽKOV! Klopp javno o SUPERLIGI in očitkih legende Uniteda: Že od nekdaj je tam, kjer ...

Jürgen Klopp je v svojem slogu odgovoril na očitke Garyja Nevilla.

Prah okoli novonastale superlige se še lep čas ne bo polegel. To je v svetu nogometa in športa tema številka ena, eden prvih trenerjev, ki je spregovoril na to temo, pa je bil strateg Liverpoola. Da, ravno tega Liverpoola, ki je eden od ustanoviteljev tega tekmovanja za največje nogometne klube po Evropi.

Jürgen Klopp je na vprašanja o superligi odgovarjal po remiju z Leedsom, med drugim je v svojem slogu odgovoril nekdanjemu zvezdniku Manchester Uniteda, ki je s svojimi besedami o Unitedu in Liverpoolu požel kar nekaj pozitivnih komentarjev.

"Štirideset let sem navijač Uniteda, vse svoje življenje, zdaj pa sem zgrožen nad njim in Liverpoolom. Liverpool, ki nikoli ni sam (never walk alone), ki je ljudski klub ... United so pred 100 leti ustanovili tukajšnji delavci ... Zdaj pa se moramo boriti proti tem močnim vodilnim ljudem iz najboljših klubov, tudi iz Uniteda. Domači ligi so obrnili hrbet. Ni navijača v tej državi, ki mu ne bo prekipelo," je tik po uradnem razkritju o novi superligi spregovoril Neville, v ponedeljek pa je dobil odgovor.


"Moštvo s tem nima nič. Tudi sam nimam s tem nobene povezave. Izvedeli smo iz medijev in dopoldan nisem vedel, kaj naj varovancem sploh rečem. Ljudje pa nas zdaj obravnavajo, kot da bi mi storili ta korak. Navijači Leedsa so kričali na nas, ko smo se popoldan sprehajali po mestu. Vem, da se bodo nekatere stvari morale spremeniti in da se mora spremeniti tudi nogomet. Ni prav, da je moč tam, kjer je. Uefa in Fifa ne moreta kar tako odločati. Vsi načrtujejo nova tekmovanja. Vedno je le več tekem in še več tekem. Če pravite, da je klubom mar zgolj za denar, kaj mislite, da je vodilo Uefe in Fife?" je dejal Klopp in se obregnil tudi ob besede Nevilla. "Gary Neville ne bi smel govoriti na takšen način. To ni pošteno. Razumem, da se o tem veliko govori, ampak o drugih klubih ne moreš tako govoriti. Sploh pa ne on. Že od nekdaj je tam, kjer je veliko denarja. Bil je pri Unitedu, kjer je ogromno denarja. Zdaj je pri Skyu, ki ima prav tako ogromno denarja. Ne pozabite, da nimamo nič s tem. Igralci in jaz smo v težkem položaju, poslušamo očitke, hkrati pa je naša naloga, da samo igramo nogomet," je med drugim dejal Klopp.

Članki iz rubrike