Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
12 08.03.2021 12:22:06

HAHAHA! Legenda sestavila ENAJSTERICO SLO POLITIKOV! (Brez)vezni pitbull HOJS in JANŠA V ...

Aleš Hojs, Zdravko Počivalšek, Jelko Kacin, Janez Janša
Bobo
Nekdanji reprezentančni branilec je resnično navdušil z domiselnostjo.

Marinko Galič, znani športni kritik aktualne oblasti, je tokrat sestavil udarno nogometno enajsterico, sestavljeno iz politikov - po pravilu tistih, ki pripadajo oblasti. Galič je v odmevnem zapisu na omrežju Facebook navedel vse igralne položaje in tudi zapisal, zakaj je kakšen politik primeren za kakšen položaj. Od zapisa se seveda ograjujemo, sta pa marsikoga najbolj nasmejala opisa za položaj vezista notranjega ministra Aleša Hojsa in udarnega napadalca, v vlogi katerega se je znašel premier Janez Janša. 

Opis nelektorirano navajamo spodaj. Celoten Galičev status pa najdete na tej povezavi.  

Glede na to, da sem vse življenje v nogometu, kjer se izbirajo najboljši igralci, strelci, vratarji, sodniki in ekipe, mi je prišlo na idejo, da bi pa lahko izbrali najboljšo koalicijsko ekipo, kjer ne manjka zvenečih imen. Moj izbor je bil dokaj težek, saj je političnih talentov veliko, nogometnih pa skoraj nič. Skušal sem izbrati profile po posameznih pozicijah in verjamem, da se vas bo veliko strinjalo z izborom. Odločil sem za sistem 4-1-2-3, čigar snovalec in vodja strokovnega štaba bi bila gospa Kustec, saj bi jih znala v slačilnici pred tekmo motivirati z besedami, da so že vsi odrasli in naj v slučaju poraza prevzamejo krivdo in seveda nosijo posledice. Ob njej bi sedela pomočnica Alenka Jeraj, ki bi vsakemu igralcu dodala vsaj en lažni profil, s čimer bi popolnoma zmedli nasprotno ekipo in vse medije. Maserka bi bila E. Irgl, čigar nežne rokice bi zadovoljile mišična vlakna vseh nastopajočih. Fizioterapevtsko službo bi vodila gospa J. Sluga, ki bi skrbela za vse manjše in večje poškodbe zlatih nog te talentirane ekipe. No, zdaj smo pri glavnem in najpomembnejšem delu, pri postavi ekipe z imenom FC Deep pocket.
-na vratih eden in edini B. Pahor, ki že ima vratarske izkušnje na humanitarnih tekmah. Izkušen in soliden vratar, vendar zna biti njegova slaba točka ogledalce, ki ga ima ves čas pri sebi, saj je frizura na prvem mestu ?.
-na levem bočnem je mali in neizkušeni, toda zaradi prisotnosti mame v prvi vrsti tribune zelo motivirani Matej Tonin. Slabost je lahko le, če je pozabil na kamion, zakaj ne bi tudi na nasprotnega igralca ?.
-levi štoper je visoki, robustni, sicer počasni, toda na zgled strašljivi Zdravko Počivalšek, ki je lahko zelo nevaren pri prekinitvah. Slabost je lahko le, da popapa kaki Ormožki sendvič preveč in se zaradi tega težje giblje ?.
-desni štoper je mladi in prestrašeni Žan Mahnič, ki pa je lahko zaradi dokaj velikega dela telesa, ki stoji na ramenih, zelo nevaren pri prekinitvah. Slabost je lahko le, da ga ekipa v slačilnici zafrkava in izgubi voljo do igre.
-desni bočni je najizkušenejši, rutinirani in samozavestni Zmago Jelinčič, ki se zelo hitro prilagodi vsaki ekipi in taktiki. Slabost je lahko hitrost in trenutek, ko se odloči prilagoditi nasprotni ekipi, ob prestopnem roku pa za njih celo podpisati.
-na zadnjem (brez)veznem je brez razmisleka pit bull Aleš Hojs, ki kljub poškodbi in prošnji, da ne igra, lahko odigra fenomenalno. Slabost je lahko le mednarodna tekma, ko ga na mejnem prehodu ne spustijo mimo.
-sprednja (brez)vezna sta kvalitetno vprašljiva, toda zelo vztrajna in lojalna Grims in Simoniti. Slabost pri obeh je lahko le, da se ne znata prilagoditi na trenutno stanje na igrišču.
-levi vinger je Franc Breznik, ki je zelo hiter, predvsem pri kozarčku. Slabost je lahko izguba samokontrole, za kar lahko dobi izključitev in s tem pusti svojo ekipo na cedilu.
-desni vinger je Anže Logar, ki je prav tako izredno hiter, še posebej pri menjavi z drugim igralcem. Njegova slabost je lahko strah pred duelom in morebitno poškodbo.
-napadalec, golgeter, glavni igralec in srce ekipe, lider in kapetan, katerega so najboljše lastnosti vztrajnost, nepopustljivost, občutek za igro svoje in nasprotne ekipe, igralec, ki bi za zmago in svoje soigralce dal vse in še več, nasprotnim ekipam pa gole, cinični nasmeh in vavčer za 200€. Mislim seveda na capo di banda JJ. Njegova slabost je lahko ob slabi situaciji na igrišču izguba živcev, ob slabih ocenah novinarjev pa bahatost in neodzivnost na intervjue. V primeru popolne izgube kontrole mu v pomoč priskoči pit bull Hojs z vodnim topom.
Na rezervni klopi so: Pojbič, Kacin, Zorčič, Kopriva, Marjetica in trio Adio, ki se je vrnil iz Mehike.

Značke: galič, politiki, hojs, janša

Članki iz rubrike