Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
1 07.03.2021 09:17:12

MENJAVA NA ČELU v slovenski zvezi! Podpredsednik bo zdaj predsednik, ker ta ni ...

Grega Wernig
Po dolgih letih je prišlo do spremembe.

David McDowell Zor je novi predsednik ZNSS po tem, ko je na sobotni volilni skupščini ZNSS dobil soglasno podporo delegatov volilne skupščine ZNSS. Na mestu predsednika ZNSS bo McDowell nasledil Vlada Šajna, ki se poslavlja po 20 letih vodenja sodniške organizacije. Skupščina ZNSS je ob tem Šajnu podelila naziv častnega predsednika ZNSS.

McDowell bo nastopil prvi mandat na čelu ZNSS, potem ko je bil v preteklem obdobju podpredsednik ZNSS in v okviru komisije za sodniške zadeve pri NZS zadolžen za vodenje programa talentov in mentorjev. Ob prvi izvolitvi je dejal: "Občutki so malo mešani, ker vem, v kakšno vlogo stopam. Vemo, kakšen pečat je pustil predsednik, ki se je ravno poslovil, vendar če ne bi verjel vase in v ljudi, ki me bodo na tej funkciji obkrožali, te funkcije niti ne bi sprejel. Potrebno bo kar hitro zavihati rokave in pričeti z delom. VAR, sicer projekt Nogometne zveze Slovenije, ostaja eden izmed prednostnih projektov, kjer imamo veliko vlogo tudi sodniki in ga je absolutno potrebno nadaljevati. Sam VAR vidim kot prispevek k regularnosti tekmovanj, ne želimo pa, da bi 1. SNL postala drugorazredno tekmovanje, ker VAR-a ne bi imela," je zaključil McDowell, ki ga skupaj s sodelavci čaka kar nekaj izzivov, po izvolitvi pa sta mu kot prva čestitala predsednik NZS mag. Radenko Mijatovič in zdaj že nekdanji predsednik ZNSS Vlado Šajn.


Šajn, ki je 20 let vodil sodniško organizacijo, tokrat ni vložil kandidature za predsednika, ima pa neizmerne zasluge za razvoj sojenja v Sloveniji. Je eden izmed vodilnih predavateljev na Uefi, kjer je zadolžen za izobraževanje – tudi elitnih sodnikov. Na slovenske sodnike pa je kot tak lahko nemudoma prenašal najnovejše interpretacije oziroma smernice za sojenje, kar je našim sodnikom omogočalo, da so bili vseskozi v trendih s sojenjem. O kakovosti sojenja slovenskih sodnikov pričajo tudi dosežki naših mednarodnih sodnikov v Evropi. Zaradi dosežkov na področju sojenja je Šajnu skupščina soglasno podelila naziv častnega predsednika ZNSS.

"Ko pogledam na doseženo v 20-letnem obdobju, sem srečen in zadovoljen. Zelo zadovoljen s tem, kam smo uspeli pripeljati Zvezo nogometnih sodnikov Slovenije, ki je ena izmed najuglednejših sodniških organizacij v Evropi. S tega stališča lahko rečem, da sem izjemno ponosen. Zelo dobro poznam ljudi, ki prevzemajo vodenje organizacije, s predsednikom McDowllom na čelu, in verjamem, da bodo nadaljevali z dobrim delom na tako visokem nivoju," je po koncu volilne skupščine povedal Šajn.

Na skupščini so delegati izvolili tudi dva podpredsednika, predsednika nadzornega odbora in člana nadzornega odbora. Podpredsednika ZNSS sta postala Robert Krajnc in Blaž Vidmar, predsednik nadzornega odbora je postal Tadej Mežnar, člana nadzornega odbora pa Miran Bukovec in Roman Tomšič.

Članki iz rubrike