andrej gerzina Dobra karma

Zvezdnik jutranjega programa razkril, kaj bi bil ...

Simona Kustec Svet24.si

Kustečeva prejela rezultate testiranja, do tega ...

erjavec pivec Reporter.si

Komu bo uspelo prevzeti Desus: Tomaž Gantar ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

Carmela Mosquera Njena.si

Ljubezen po domače: Resnica o Kolumbijki je ...

rb
rb
1 11.08.2020 11:37:26

KAJ PA TOLE?! Hrvati VRAČAJO UDAREC! Ne, Slovenci tega z našimi otroki NE BODO več počeli

Arsen Perić
V soseščini so se lotili zanimivega projekta, za katerega so 'poskrbeli' tudi Slovenci.

Že dolgo je znano, da je v Lendavi v načrtu gradnja sodobnega nogometnega kampa, ki bo nastal s kapitalom madžarske vlade. Vsa administracija naj bi bila zdaj naposled urejena, kmalu naj bi zabrneli stroji, na novo pridobitev se že odzvali tudi pri Nafti. Želja je povečati številčnost v mlajših selekcijah in s tem namenom so se pod vznožjem vinogradov že pred časom odločili za zanimivo potezo. Poskrbeli so za prevoz otrok na trening in domov, s tem namenom so kupili nekaj kombijev ter kakopak močno razbremenili starše.

Ne le v okolici Lendave ali v Prekmurju, na ta način so v svoje vrste privabili tudi fante z madžarske in hrvaške strani meje. Na to so se že odzvali v sosednjem Medžimurju, in sicer v Svetem Martinu na Muri, kjer domuje tretjeligaš Polet, ki se že lahko pohvali z izjemno infrastrukturo – z glavnim in dvema pomožnima igriščema, na katerih se je že pripravljala tudi hrvaška izbrana vrsta, kmalu pa bo celotni kompleks še na precej višji ravni. "V načrtu imamo še igrišče z umetno travo, še nekaj terenov z naravno površino in mini hotel, da bi ekipe, ki bi jih gostili na pripravah, imele zasebnost. Vse skupaj bo tudi ograjeno in predvidevamo, da bodo dela zaključena že do prihodnjega poletja," pravi predsednik Poleta Miroslav Novinščak. "Hkrati želimo v sodelovanju z enim od prvoligašev, ki nam bo pri tem pomagal, postati najboljša nogometna šola v Medžimurju," dodaja nekdanji igralec Varteksa, Dinama in Rijeke Josip Brezovec, ki igra v dresu Poleta in pomaga klubu tudi na vseh drugih področjih.

"Veliko otrok je odšlo igrat nogomet v Slovenijo. Po njih so prihajali celo s kombijem, kar je seveda dobro za starše, ker so vedeli, kdaj njihov otrok odhaja na trening in kdaj se bo vrnil domov. Ne želimo več, da bi talentirani fantje odhajali v Slovenijo, temveč jim želimo sami ponuditi okolje, v katerem se bodo lahko razvijali in nogometno rasli v najboljših mogočih razmerah za delo," je v pogovoru za 24sata povedal Miroslav Novinščak.

sveti martin kamp

Članki iz rubrike