nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

Roman Končar Dobra karma

Romana Končarja je v težave večkrat zapeljala ...

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

ro
ro
0 30.07.2020 12:14:21

Na SEVEROVZHODU Slovenije so se odločili: Tako bo videti naša liga, gledalcev bo več!

Jurij Kodrun
Pomurska liga bo v prihodnji sezoni štela 18 ekip.

V novi sezoni vzhodne skupine tretjeligašev se bo prvič zgodilo, da v njej ne bo niti enega kluba iz MNZ Murska Sobota in MNZ Lendava, Odranci, Veržej in Ljutomer so se namreč odrekli tretjemu kakovostnemu razredu tekmovanja. Osnovni razlog so dokaj visoki stroški, povrhu vsega liga na ravnici ni pritegnila večjega zanimanja gledalcev.

Zato so se omenjeni klubi odločili, da se vsaj začasno ne bodo lotili izziva, ki so si ga priigrali na igrišču, temveč bodo v novi sezoni igrali v pomurski ligi, v kateri je kakopak veliko lokalnih obračunov. Ti so za navijače nadvse zanimivi in prevladuje prepričanje, da se bo na tekmah zbiralo lepo število gledalcev. In da ne bi bilo presenečenje, če bi kakšen dvoboj izzval takšno zanimanje, da zaradi omejitev Nacionalnega inštituta za javno zdravje vsi ne bi mogli do vstopnic.

V preteklem obdobju je bilo sicer precej ugibanj, koliko ekip bo štela pomurska liga, zdaj dvomov ni več. Izvršni odbor MNZ Murska Sobota je sprejel odločitev, da jih bo 18, in sicer Odranci, Polana, Turnišče, Hotiza, Črenšovci, Olimpija Dolga vas, Veržej, Ljutomer, Grad, Gančani, Tromejnik, Slatina, Križevci, Rogašovci, Čarda, Rakičan, Serdica in Puconci.

Tekmovanje v PNL se bo predvidoma začelo 29. avgusta.

Članki iz rubrike