stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
1 30.07.2020 10:54:30

Bo MURA odkrito napadla NASLOV PRVAKA? ANTE ŠIMUNDŽA odgovarja ...

alesfevzer.com
Trener Mure je na druženju z navijači spregovoril tudi o ciljih v prihajajočem obdobju.

Soboški prvoligaš je pred dnevi izvedel prvega v vrsti ekskluzivnih dogodkov, ki naj bi v prihodnje postali stalnica. 'Pitaj ka ščeš!' je bil mamljiv slogan za navijače, ki jih je vabil, da se prijavijo na druženje s trenerjem, igralci in vodilnimi možmi kluba, toda naposled je bilo prostora le za 25 srečnih izžrebancev, ki so se ob nadvse prijetni kulisi družili s svojimi ljubljenci in jih v sproščenem ozračju spraševali marsikaj.

Ante Šimundža se je med drugim dotaknil prehojene poti v preteklih treh letih. "Novi ljudje, ki so se lotili nove zgodbe, so začeli iz nič na velikem imenu Mure, ki pred tem ni dosegla ciljev ali višav, ki si jo Murska Sobota, Prekmurje, navijači zaslužijo. Z energijo okolice je bilo potrebnega veliko poguma, predrznosti. 'Vlečna lokomotiva' so športni dosežki, ki so se hkrati prepletali z nenehnim izboljševanjem organizacijske sheme, ki je seveda prav tako izjemnega pomena. Vsak korak je bil narejen načrtno. Bili so majhni, a zelo stabilni, kakopak na krilih zagnanosti, neverjetnega zanosa in na ta način so postavljeni trdni temelji za nadaljnje napredovanje," je razmišljal mariborski strokovnjak na soboški klopi. Oziroma režiser dozdajšnjih uspehov. V prvem letu pod njegovim vodstvom so črno-beli napredovali med elito in si v prvi prvoligaški sezoni zagotovili nastop na mednarodnem prizorišču, v pravkar končani so osvojili pokalno lovoriko in se potegovali za visoka mesta. In tudi zato se najbolj optimistični navijači že spogledujejo s tem, da bi Mura mešala štrene na vrhu ali celo odkrito napovedala boj za naslov prvaka.

fazanerija
"Če bi mi pred tremi leti v pogovorih kdo rekel, da bomo dosegli vse to, kar smo, bi ga ob tako drzni napovedi pogledal malce postrani. Ampak vse to se je zgodilo. Pomembno je, da smo vseskozi imeli izjemno podporo kluba, tudi ob nekaterih 'porodnih krčih', ki spadajo zraven, velik kapital imamo v igralcih. S pristopom do dela in željo, da bi bili boljši, so nadgrajevali svojo kakovost in silili ekipo k napredovanju, vsi skupaj smo bili usmerjeni v isto smer," je povedal Ante Šimundža in pristavil: "Razlika je zastaviti si cilj in si nekaj želeti. Ekipa, ki si zastavi najvišji cilj, mora biti zrela, takšnega pritiska ni lahko prenesti. Mislim, da zrelostno – in tudi klub kot celota – še nismo na stopnji, da bi denimo rekli, zdaj hočemo biti drugi ali da imamo kakovost za prvo mesto. Imamo je dovolj, da premagamo vsakega, o tem ni dvoma, toda v prvenstvu je treba odigrati 36 tekem, to je maraton. In tukaj pridejo do izraza izkušnje kluba, izkušnje ekipe, kako se odzvati v določenih trenutkih z namenom, da bi bilo nihanj, ki se jim je nemogoče izogniti, čim manj. A da bodo cilji vedno višji, je jasno."

Članki iz rubrike