900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
4 06.07.2020 20:06:58

Slovo BREZ DOGOVORA! Probleme s ŠTAJERCI bo reševal s TOŽBO

Grega Wernig
Nekdanji reprezentant zagotavlja, da ima s klubom iz najstarejšega slovenskega mesta neporavnane račune.

Ptujski drugoligaš se je znova znašel na novem začetku, toda po burnih dogajanjih v preteklem obdobju je očitno ostalo še kar nekaj neporavnanih računov. To bi gotovo lahko vplivalo na prihodnost kluba, ki je medtem sicer pridobil tekmovalno licenco za prihodnjo sezono.

Spomnimo, da sta se februarja v najstarejšem slovenskem mestu zgodili kar dve izredni skupščini. Na prvi so Ptujčani prekinili sodelovanje s podjetjem Dakinda, po hudih obtožbah Emanuela Akpakwuja na račun Nastje Čeha so se bili Nigerijci prisiljeni posloviti, toda z obljubo, da bodo svoje interese zaščitili v pravnem boju in tudi dokazali očitke, ki so dvignili veliko prahu.
Na predsedniško mesto se je začasno vrnil Nastja Čeh, a le nekaj dni zatem se je znova sestal najvišji organ kluba, na katerem je Drava dobila novo vodstvo. In vlagatelja, glavno vlogo je prevzel Salvatore Passante iz Neaplja. »Zgodovinski dan. Imenovali so me za predsednika Drave, kluba, ki igra v drugi slovenski ligi. Cilj je, da se v treh letih uvrstimo v ligo Europa,« se je takrat na družbenem omrežju pohvalil in načrte razkril italijanski novinar ter Fifin agent z dodatkom, da bo sponzor kluba tudi spletna stran CalcioNapoli24, ki na vsakem koraku spremlja dogajanja v neapeljskem velikanu. Ptuj je spoznal pred 14 leti, ko je za Dravo igral njegov prijatelj Gennaro Chietti, ki je tudi zdaj pomembno vpet v delovanje kurentov, prav tako kot nekdanji igralec modro-belih Sead Zilić, ki naj bi imel največ zaslug za prihod italijanskega investitorja. 
Vmes se je nekdanji slovenski reprezentant po dolgih letih poslovil od kluba. Nastja Čeh o razlogih noče govoriti na glas, a nekateri njegovi pogledi naj bi se razlikovali od tistih, ki jih zagovarja novo vodstvo, ki se je tik pred začetkom nato hitro prekinjenega drugega dela sezone odločilo še za zamenjavo na trenerski klopi. Muamerju Vugdaliću so se zahvalili za sodelovanje in za njegovega naslednika imenovali Viktorja Trenevskega, ki je ekipo pred koronakrizo vodil le na eni tekmi, zdaj pa jo že pripravlja na izzive v prihajajoči sezoni.
Toda medtem tudi nekdanji trener išče svojo pravico. "Žal smo se razšli brez dogovora," razkriva Muamer Vugdalić. "Zato sem bil primoran podati tožbo na arbitražno komisijo NZS. Prav tako mi klub dolguje še nekaj denarja iz naslova plač, kar sem dal v izvršbo. Žal lahko povem, da so novi lastniki in zdajšnje vodstvo zelo neodgovorni in žaljivi. Bojim se, da to ni dobro za klub. Iz pogovorov z igralci prav tako slišim ostre kritike. Ko bo arbitraža končana, bom dal v pogled vso dokumentacijo, iz katere bo razvidno, kako neprofesionalno se vede novo vodstvo. Žal nimam lepih besed, še manj pa lepih spominov na Ptuj," je do Štajercev oster nekdanji reprezentančni branilec.
Zaradi opazke Muamerja Vugdalića o "kritikah igralcev" smo se obrnili na nekatere izmed njih, ki so zdaj očitno le še bivši člani Drave. Gre za bolj izkušene posameznike, ki so nam zagotovili, da so s podpisi za odlog zaostalih obveznosti pomagali pri pridobitvi licence in bili potem izigrani oziroma se jim je klub tako rekoč čez noč preprosto odrekel. In prej ali slej naj bi o tem ter še kakšnih zanimivih podrobnostih spregovorili tudi na glas ...

Članki iz rubrike