Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
2 06.07.2020 13:47:29

Se vam zdi, da koga KOLJEMO?! Frontalni napad SLOVENSKEGA PRVOLIGAŠA na SODNIKE

alesfevzer.com
V sežanskem klubu se počutijo opeharjene.

Tabor je bil v petkovem večeru na pragu izjemno pomembne točke. Ko je Fahd Ndzengue v končnici s sijajnim prvencem zadel za 1:1, se je zdelo, da se bo dvoboj ob Kamniški Bistrici razpletel brez zmagovalca, toda v drugi minuti triminutnega sodniškega dodatka se je mreža Davida Šugića zatresla še drugič. Iz prostega strela je bil uspešen Senijad Ibričić, Kraševci pa so prepričani, da Nejc Kajtazović pred tem po posredovanju Antonia Azinovića nad Damjanom Vukliševićem nikakor ne bi smel dosoditi prekrška. Direktor prvoligaša iz Sežane je kmalu po tekmi razkril, da je kranjski delivec pravice ob odhodu v slačilnico priznal napako, hkrati je Davor Škerjanc ogorčen komentiral sojenje, ki ga je njegov klub deležen v pokoronskem obdobju.

"Če potrebujete kakšnega igralca, ga tokrat ne bo na voljo," je po dvoboju v Domžalah, ko je svoje medijske obveznosti opravil Mauro Camoranesi, peščici novinarjev sporočil direktor Tabora. "Ker bi lahko povedali kaj takega, česar ne bi smeli," je Davor Škerjanc pojasnil takšno odločitev in pristavil: "Lahko pa jaz kaj povem!" Seveda je bilo jasno, kam pes taco moli, obenem tudi to, da nas njegovo mnenje zanima. In ga je povedal ...

To je nekaj nerazumljivega

"Spet se nam je zgodilo, da ... Ne vem, res ne vem, kako se lahko v, recimo ugledni in urejeni državi, kjer se vsi trudimo za integriteto športa in nogometa, dogaja kaj takega. Situacija v zadnjih sekundah tekme, ko so nam piskali ta prekršek ... Ljudje, oglejte si posnetek in videli boste, kaj je bilo in kaj ni bilo," je začel Davor Škerjanc. "Vse od ponovnega začetka tekmovanja po koronakrizi je ogromno sodniških napak, večinoma v našo škodo. To je nekaj nerazumljivega. V klubu še razmišljamo, kaj bomo glede tega storili. Nismo želeli polemizirati v medijih, kar smo pred časom s prijaznim pismom sporočili sodniški organizaciji, želimo le pošteno sojenje. Toliko kartonov, kot smo jih mi dobili v zadnjem obdobju, je nekaj neverjetnega, v pokoronskem času že deset igralcev ni imelo pravice nastopa zaradi kazni. In če analiziramo posamezne situacije, ne vem, kaj naj si mislimo. V klubu smo ogorčeni in imamo občutek, da smo obravnavani drugorazredno in da smo zaradi določenih sodniških odločitev postavljeni v slabši položaj," je kar bruhalo iz direktorja sežanskega prvoligaša.

Naj se malo zamislijo

Vprašanj ni bilo treba zastavljati. "To, kar se nam je pripetilo v Domžalah, nas je neposredno stalo točke. Napaka, ki jo je sodnik ob odhodu z igrišča v 'tunelu' celo priznal. Rekel je: 'Zmotil sem se!' Več nas je bilo okoli, ki smo slišali. To je storil dve minuti po tem, ko smo izgubili zaradi njegove napake. A kaj nam to pomaga?" je Davor Škerjanc razkril 'kesanje' Nejca Kajtazovića. "Nerazumljivo, nerazumljivo je vse skupaj. Ampak žal se nam to dogaja in očitno bomo morali prek tega. Premagati bomo morali tudi sodnike, mogoče še koga drugega v ozadju. Ne razumem. V moji karieri kaj takšnega še nisem doživel, pa sem igral v Grčiji in Srbiji, kjer se dogaja marsikaj. Očitno moramo sprejeti, da smo obravnavani drugorazredno, kot sem že omenil. In s tem iti dalje. Vsa čas fantom, da jih te stvari ne vržejo iz tira, da nekako uspejo iti prek njih in odigrajo korektno naprej. Toda ljudje, ki počnejo napake, naj se malo zamislijo. Ne vem, ali jih kdo nadzira, a morda bi lahko pregledali vse situacije in videli bodo, da se nam godi krivica."

skerjanc mm
Martin Metelko
Drži, da smo novinci, ampak ...

Izkušena in tudi dovolj kakovostna ekipa, kakršna je Tabor, bi lahko končnico ob Kamniški Bistrici bržčas odigrala drugače. Boljše. "Premoremo dovolj kakovosti, kar smo navsezadnje dokazali tudi po zaostanku, z izenačenjem smo se vrnili v igro, kar smo storili že ničkolikokrat. Vsekakor verjamemo v kakovost ekipe, je pa res, da obstajajo zunanji dejavniki, ki vplivajo na našo podobo. Sodniški kriterij ima pomembno vlogo in skoraj kot po pravilu je usmerjen proti nam. V preteklem obdobju nismo imeli niti ene enajstmetrovke, kartonov smo dobivali v povprečju šest na tekmo. Se vam mogoče zdi, da koga koljemo na igrišču, da nas tako obravnavajo? Res ne razumem kriterija, ki ga imamo. Delali smo primerjave. Za identičen prekršek nasprotnik ne dobi kartona, mi smo kaznovani. Drži, da smo novinci v ligi, vendar ne vem, zakaj bi zaradi tega proti nam morali soditi drugače. Na klopi imamo tako zveneče in ugledno ime, kot je Mauro Camoranesi ... Ne vem, ne razumem, da se sodniki vedno zmotijo v našo škodo. Vsi se kdaj zmotimo, da ne bo pomote, vsi delamo napake, o tem ni dvoma. In če bi bila samo tokratna napaka brez podlage, brez vsega tistega, kar se nam je dogajalo prej, bi to lažje požrli. Tako pa ... Začelo se je že s prvo tekmo proti Olimpiji. Za nas ni najstrožje kazni, dve minuti pozneje je za nasprotnika dosojena, čeprav je bil po mojem mnenju prekršek nad našim igralcem veliko bolj izrazit. Tudi rumeni kartoni se zavestno delijo napačnemu igralcu. Verjetno veste, katero tekmo imam v mislih ... Stranski sodnik opozarja glavnega, da daje karton napačnemu igralcu, a ga ne upošteva, in ta potem na naslednji tekmi ne sme igrati," je pripovedoval Davor Škerjanc in zaključil: "Vse to so stvari, ki se ne bi smele dogajati. Ali dvomimo o integriteti ali dvomimo o kakovosti? Gre za sodnike evropskega kova, jaz o njihovi kakovosti ne dvomim. Kaj mi torej preostane?"

Članki iz rubrike