reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 09.06.2020 19:11:19

KAKOR VIHAR!! Kakšna nora SIMULTANKA! To je prvi FINALIST, zmaga več kot VELIČASTNA!

alesfevzer.com
Dobili smo prvega finalista slovenskega pokala.

Nogometaši Mure so prvi finalisti pokala Slovenije. V polfinalnem obračunu na Brdu pri Kranju so Sobočani premagali Aluminij z 2:0 (1:0). V finalu, ki bo 24. junija, se bodo pomerili z boljšim iz drugoligaškega obračuna med Nafto 1903 in Kalcerjem iz Radomelj. Ta bo na sporedu v sredo ob 17.30 prav tako na Brdu pri Kranju.

ALUMINIJ - MURA 0:4 (0:1)
* Stadion NNC Brdo, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Klančnik in Kordež.
* Strelci: 0:1 Šušnjara (15.), 0:2 Bobičanec (55.), 0:3 Maroša (64.), 0:4 Bobičanec (83.).
* Aluminij: Kovačić, Čermak (od 61. Horvat), Jakšić, Klepač, Matjašič (od 77. Pečnik), Pantalon, Petek, Ploj, Šaka (od 61. Muminović), Vrbanec (od 68. Marinšek), Živković (od 68. Bosilj).
* Mura: Obradović, Bobičanec, Cipot (od 67. Mandić), Gorenc, Horvat, Kous, Kouter, Maroša (od 74. Žižek), Maruško, Šturm, Šušnjara (od 59. Karničnik).
* Rumeni kartoni: Pantalon, Kovačić; Kous, Kouter, Maroša, Karničnik.
* Rdeči karton: /

Nogometaši Mure so še drugič v petih dneh premagali Aluminij. Potem ko so v petek s prvenstveno zmago 3:1 v Kidričevem obdržali stik z najboljšimi v prvenstvu, so si na nevtralnem igrišču na Brdu pri Kranju zanesljivo priigrali še finale pokala. Končni izid 4:0 sicer ne izraža dejanskega stanja na igrišču, Kidričani so imeli večji del tekme terensko premoč, si priigrali več priložnosti, a so bili za razliko od tekmecev neučinkoviti.

Obe ekipi sta tekmo začeli napadalno, a z izjemo nekaj strelov od daleč v uvodnih minutah prave nevarnosti za vratarja ni bilo. V 15. minuti pa je prišlo do spremembe rezultata, s kar precej sreče so do vodstva prišli Sobočani. Kai Cipot je z desne strani poslal močno žogo v sredino, Amadej Maroša jo žogo preusmeril, zadel soigralca Luko Šušnjaro, od njega pa se je odbila za golovo črto.

Po prejetem golu so Štajerci prevzeli pobudo, do odmora so si pripravili kar nekaj priložnosti. Ante Živkovič je bil nevaren, a nenatančen v skokih in strelih z glavo ter nespreten po podajah soigralcev, Mihael Klepač se pred vrati ni najbolje znašel, Nemanja Jakšič je streljal mimo gola.

Tudi Mura si je v prvem delu priigrala še eno priložnost, po protinapadu je v kazenski prostor stekel Šušnjara, a je streljal mimo gola in ostal brez drugega zadetka na tekmi.

aluminij mura
alesfevzer.com

Živkovič je z glavo spet zagrozil že na začetku drugega dela, a vratar Matko Obradović se ni pustil premagati. Malo zatem je Klepač streljal mimo gola, za zgrešene priložnosti pa je bil Aluminij kaznovan. Luka Bobičanec je v 55. minuti izkoristil napako Aljaža Ploja pri postavljanju nedovoljenega položaja, devet minut kasneje pa je bil Hrvat še podajalec, ko je v polno zadel Maroša. Ta je bil uspešen iz drugega poskusa, pri prvem je vratar Matija Kovačić žogo odbil, toda še enkrat je prišla do Maroše, ki je bil v drugo uspešnejši.

Kidričani so imeli po visokem zaostanku še nekaj priložnosti, še enkrat pa so zadeli Prekmurci. Po protinapadu je Kovačić zakrivil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Bobičanec.

Nova Mura si je prvič zagotovila nastop v finalu, njena predhodnica je v njem igrala dvakrat, leta 1995 ga je tudi osvojila. Kidričani ostajajo pri dveh finalnih nastopih.

aluminij mura
alesfevzer.com

Sobočani so tekmovanje v pokalu začeli v osmini finala in tam izločili Triglav (3:1). V četrtfinalu pa so po enajstmetrovkah premagali Domžale.

Aluminij je najprej premagal Odrance (3:1), v osmini finala sežanski Tabor (1:0), v četrtfinalu pa je po zaslugi zadetkov v gosteh izločil Koper.

Značke: mura, aluminij

Članki iz rubrike