oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
10 09.06.2020 13:47:55

Sergej JAKIROVIĆ je odgovoril Zlatku ZAHOVIĆU in spregovoril o 'zloglasni' AVTOCESTI do naslova prvaka!

Sergej Jakirović je po prvi tekmi na klopi Maribora odgovoril nekdanjemu športnemu direktorju Zlatku Zahoviću.

Glede na to, kako dolgo sta bila Darko Milanič in Zlatko Zahović del Maribora in uspešne zgodbe, se njuna naslednika še nekaj časa ne bosta otresla primerjav, takšnih in drugačnih. 

Pred dnevi je namreč Zlatko Zahović v intervjuju za Sportal spregovoril o novem trenerju Sergeju Jakiroviću. "Njemu bo vse prej kot lahko, letvica je postavljena visoko. Kot vsak trener se prebija, a ni še imel izkušenj z mednarodnim nogometom, njegovi igralci pa. To vodi v vse prej kot lahek posel. Padel je v neko zahtevno sredino in nalogo, sicer pa je res, da imaš, kadar si zunaj Maribora, neko predstavo o igralcih, o ekipi in načinu, ko pa prideš notri, si malce presenečen. To pa zaradi tega, ker je največja kvaliteta Maribora kvantiteta. To ne pomeni slabosti, ampak tisto, česar ljudje ne vidijo. To so te izkušnje, taktične sposobnosti, da skriješ svoje slabosti. Da takrat, ko čutiš, da imaš dober namen, to izkoristiš. Vse tisto, kar se ne vidi, kar opazijo le strokovnjaki. Maribor je bil zato mnogokrat nerazumljiv. To je evropski nogomet. Ko nam je uspelo, to ni bilo naključje. Jakiroviću bo težko, čeprav ima avtocesto do naslova prvaka. In prepričan sem, da bo Maribor prvi," je povedal Zahović. 

In prav o tej zloglasni avtocesti do naslova so po zmagi nad Domžalami vprašali tudi Jakirovića: "Mi moramo predvsem spoštovati nasprotnike, ki so pred nami. Smo na tretjem mestu. Kar zadeva igralski kader, pa se z njim strinjam, ampak počasi. Nismo odvisni samo od sebe. Moramo iti tekmo za tekmo in zmagovati, da bi koga prehiteli."

Članki iz rubrike