Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

nu
nu
23 18.05.2020 09:05:16

ŠKANDAL NA HRVAŠKEM! Glejte, kaj je KATANEC naredil s svojo LUKSUZNO VILO, Hrvati na nogah! (foto)

Profimedia
Na Hrvaškem odmevajo razkritja o slovenskih lastnikih parcel v Umagu.

Časnik Glas Istre je pripravil reportažo o skoraj 2 kilometrih hrvaške obale pri Umagu, kjer so parcele pokupili Slovenci. Vse lepo in prav, če ne bi šlo za del obale, ki so si jo Slovenci uredili (ali si jo urejajo) tako, da so praktično privatizirali dostop do morja vključno z mini "zasebnimi" plažami. Pri tem so si, kot razkrivajo Hrvati, naredili svoje stopnice, označili plaže in si naredili priveze za gliserje in jahte - kar je seveda v nasprotju z zakonom. 

Obala morja je seveda tako po hrvaškem pravu kot po pravu Evropske unije javno dobro in mora biti povsod dostopna vsem, s čimer so Slovenci pri Umagu v to javno dobro posegli. Mestne oblasti so zato zdaj sprožile akcijo, s katero bodo Slovencem preprečili privatizacijo obale in tovrstni dostop do morja, o čemer je za Glas Istre spregovoril Vili Bassanese, župan Umaga. Ta je tudi pojasnil, da je eden od lastnikov spornih vil nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec. 

Dan po objavljeni reportaži pa je po posredovanju Srečka Katanca prišlo do velikega preobrata. Glas Istre je namreč razkril, da je Katančeva vila zgrajena po predpisih in se nekdanjemu selektorju tudi opravičil. Več pa si lahko preberete TUKAJ

Značke: katanec, umag

Članki iz rubrike