Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
24 09.05.2020 09:28:44

Nogometni SELEKTOR z vsemi topovi nad DRŽAVNO OBLAST: Temu SE SMEJIJO povsod po Evropi!

alesfevzer.com
V domačih nogometnih krogih še vedno odmeva izjava premierja Janeza Janše, ki je pred enim mesecem napadel predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.

Janez Janša se je takrat obregnil ob dvoboj lige prvakov med Atalanto in Valencio, ki je bila odigrana v Milanu, in so jo nekateri ocenili kot biološko bombo. Ta tekma naj bi povzročila pospešeno širjenje novega koronavirusa. "To je bila neodgovorna in kriminalna poteza. Še več, kot to! To je bilo širjenje nevarnosti, ki ni obšla niti Slovenije!" je takrat dejal Janez Janša. "Preko nogometnih tekem in koncertov v Italiji in Španiji se je začel virus nezadržno širiti prek cele Evrope. Desettisoči so že umrli in še naprej umirajo. Nekateri koncerti in nogometne tekme niso bili odpovedani zgolj zaradi pohlepa in želje po denarju. To se je dogajalo celo po opozorilih svetovne zdravstvene organizacije, ki je takrat že razglasila pandemijo!" je še povedal Janša.


To je bil neke vrste odgovor na Čeferinove besede, ki jih je izrekel v odmevnem intervjuju za Ekipo SN, v katerem je med drugim dejal, da bi v teh kriznih časih "od vsakega voditelja države, od vsakega ministra, od vsakega govorca pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti 'veselite se še danes, jutri bo hujše'. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo. In ni prav, da tako govorimo, kajti te epidemije in tega stanja bo konec. In to ju bo konec kmalu! Opazujem Slovence, opazujem državljane te države, imam informacije: zelo dobro spoštujemo vse ukrepe. Prav je, da čutimo neki strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji. Zadeva se mora čim prej končati, drugače se bo gospodarstvo povsem sesulo in ljudem je treba lepo, pozitivno povedati, kako naj skupaj pridemo do tega cilja. To res pogrešam. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti. Res mi ni všeč." S tem pa je očitno povedal nekaj, česar ne bi smel.

Mimo omenjenega premierjevega nastopa ni mogel niti selektor mlade izbrane vrste Primož Gliha, ki si je dušo nekoliko 'olajšal' v pogovoru za Delo, v katerem je povedal: "Gre za nesmiselno izjavo, ki se ji smejijo povsod po Evropi. Ko je bila tekma med Atalanto in Valencio v Milanu, sta bila v Italiji natanko dva obolela. Nobene pandemije ni bilo. Če bi bila, bi o usodi takšnih tekem tako ali tako odločala italijanska vlada, ne Uefa. Gre za cenen populizem, ki je zelo škodljiv. Namesto da bi naši politiki izkoristili, da imamo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ki lahko odpira vrata kjerkoli na svetu, mu zavidajo in skušajo dokazati, da so pomembnejši od njega. To je v resnici sramotno. Če poslušaš navadne ljudi, če poslušaš nas, nogometne delavce, ti je jasno, da smo ponosni na to, da imamo človeka na tako pomembnem položaju in vemo, koliko nam lahko pomaga. Za politiko pa nam je vseeno. Mnogim po svetu gre v nos, da je nogomet tako uspešna športna in gospodarska panoga, zadevo hočejo predstaviti v napačnem kontekstu. O športnih dogodkih vselej odloča oblast v posamezni državi, ne športne organizacije. Tudi pri nas je oblast prepovedala gledalce v Planici in Kranjski Gori, tega niso storili prireditelji."

Članki iz rubrike