stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ba
ba
0 01.05.2020 16:57:56

KAKO PLEMENITO! Nogometašica kot PROSTOVOLJKA 13 ur na dan pomaga v domu starejših občanov z 32 OKUŽENIMI

Jurij Kodrun
Članica Pomurja je priskočila na pomoč v svojem mestu.

Pred časom smo poročali o vratarki Pomurja Sari Nemet, ki je med izbruhom koronavirusa kot študentka drugega letnika zdravstvenih ved na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani priskočila na pomoč Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, za nadvse plemenito dejanje pa se je odločila tudi njena soigralca iz beltinškega kluba. In še ena Sara, in sicer Sara Makovec, ki kot prostovoljka pomaga v Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer.

V DSO Ljutomer, kjer je po zadnjih podatkih, okuženih 32 stanovalcev, so pred tedni zaradi izbruha epidemije morali reorganizirati delo, medtem ko so se razmere začele umirjati, pa pomagajo še študenti zdravstvene nege.

Ko se je zbirala ekipa prostovoljcev za pomoč, se je slovenska reprezentantka skupaj s še dvema sošolkama odločila priskočiti na pomoč, je pojasnila za spletno stran ženskaliga.si. "Za ta korak smo se odločile tudi zato, ker se šolamo v tej stroki in bomo s tem pridobile veliko potrebnih izkušenj," je za omenjeni portal povedala 20-letna Ljutomerčanka, ki opravlja trinajsturni delavnik; pomoč nudi od pol sedmih zjutraj do pol osmih večer, skupaj z ostalimi pa je v času dela nastanjena v Mali Nedelji.

Nogomet je zdaj razumljivo potisnjen nekoliko v ozadje, vendar Sara zagotavlja, da proste dneve odlično izkorišča in uresničuje individualni program vadbe, a seveda komaj čaka, da se s soigralkami znova sreča na treningu. Še zlasti pa kakopak na tekmah.

Članki iz rubrike