oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 01.05.2020 15:37:09

V manjših skupinah? Ne, v torek začenjamo z EKIPNIMI TRENINGI

Igralci bodo do ponedeljka prestali teste na novi koronavirus.

Leipzig, klub elitne nemške lige, kjer igra tudi Slovenec Kevin Kampl, se pripravlja na ponovni zagon ekipnih treningov. Nogometaši naj bi s skupno vadbo začeli prihodnji teden, da bodo pripravljeni na morebitno nadaljevanje sezone, ki se je prekinila zaradi pandemije novega koronavirusa.

Izvršni direktor kluba Oliver Mintzlaff je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal, da bodo vsi igralci danes in v ponedeljek prestali teste na novi koronavirus. Če bodo zdravstvene organizacije to dovolile, načrtujejo, da bodo v primeru vseh negativnih testov v torek začeli z ekipnimi treningi.

Vsi klubi nemške bundeslige trenutno trenirajo v manjših skupinah in brez stikov zaradi omejitev, ki veljajo zaradi pandemije.

Marcel Halstenberg, nemški branilec v vrstah Leipziga, je lokalni televiziji MRD povedal, da bo ekipa sedem ali deset dni preživela v samoizolaciji pred morebitnim nadaljevanjem prvenstva. "Od naslednje sobote naprej načrtujemo, da bomo nogometaši in osebje v karanteni. Večino časa bomo v našem trening centru, najverjetneje bomo tam tudi spali. O tem se pogovarjamo," je dejal Halstenberg.

Klubi si želijo v maju in juniju končati sezono s tekmami za zaprtimi vrati, a za to potrebujejo dovoljenje oblasti. Nemška kanclerka Angela Merkel je napovedala, da bo odločitev, kaj bo s športnimi tekmovanji, znana sredi prihodnjega tedna.

Prve tekme naj bi igrali šele od 23. maja, potem ko je liga sprva upala na začetek 9. maja. Klubi si močno želijo končati sezono, ki je bila prekinjena sredi marca, da bi kar se da omejili finančne izgube. Mintzlaff je tako dejal, da bo Leipzig zaradi pandemije izgubil vsaj 20 milijonov evrov in da bodo igralcem najverjetneje tudi po koncu letošnje sezone primorani znižati plače.

Članki iz rubrike