Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 11.03.2020 12:20:30

Nejevolja na BONIFIKI. PREDSEDNIK se je po SPODRSLJAJU 'pogovoril' z igralci. Takšne so posledice …

Aleš Cipot
Kanarčki so drugi del prvenstva začeli zgolj z domačim remijem.

Pričakovanja so bila drugačna. Popolnoma drugačna. Prevladovalo je mnenje, da bodo Koprčani zlahka opravili z Brežičani in nadaljevali marš proti prvoligaški druščini, toda razpletlo se je z velikim presenečenjem – z remijem 1:1, ki ga predsednik ni videl. Oziroma ga je 'videl' zgolj od daleč. "Z daljnogledom," se je nasmejal Ante Guberac, ki mora odslužiti kazen treh tekem prepovedi prisotnosti na stadionu. Spomnimo: disciplinski sodnik NZS mu jo je prisodil po prijavi Mitje Žganca zaradi nešportnega vedenja po domačem porazu z Gorico. "Še vedno sem prepričan, da je kazen neupravičena. Obstaja veliko prič, ki bi potrdile, kaj se je zares dogajalo, a jo bom spoštoval," je vnovič poudaril prvi mož kluba z Bonifike, ki bo manjkal tudi na prihajajočem nedeljskem gostovanju v Beltincih.

Za kazni se ni odločil

Prav tako pa obstajajo priče, ki potrjujejo, da so varovanci Mirana Srebrniča na spomladanski premieri igrali zelo slabo. Izid je bil temu primeren, rumeno-modri so se morali zadovoljiti zgolj s točko, kar je predsednika spravilo v zelo slabo voljo. In glede na temperament, po katerem je znan, je marsikdo pričakoval posledice, toda ... "Bilo je slabo, to je popolnoma jasno, o tem ni treba razpredati. V ponedeljek sem opravil sestanek z igralci in strokovnim vodstvom, za kazni pa se nisem odločil. Povedal sem jim, kaj si mislim, in jim poslal jasno sporočilo, da tako ne gre naprej. To naj bo opozorilo, da se nam kaj takega ne sme več dogajati," se je odzval Ante Guberac.

guberac nm
Nikola Miljković
Na druge se ne smemo ozirati

Na srečo Koprčanov je tudi Gorica ostala praznih rok. "Seveda drži, da nam to ustreza. Ne bomo se slepili, da ni tako, a na druge se ne smemo ozirati. Mi smo Koper. Igralci so redno plačani, imajo odlične pogoje, naš cilj je kristalno jasen. In dejstvo je, da se nam takšni spodrsljaji ne smejo več ponavljati, zato se mi je zdel pogovor nujen. Bolje preprečiti kot zdraviti; ko začneš zdraviti, to stane veliko," je bil slikovit prvi mož Koprčanov. "Verjamem oziroma sem prepričan, da bo podoba ekipe že v Beltincih takšna, kot si želimo. Mora biti," je pristavil Ante Guberac, a to še ni bilo vse.

Brez pritiska ne gre

"Nihče ne bo zameril morebitnega slabšega izida, če bodo fantje dali vse od sebe, če se bodo trudili po najboljših močeh, če se bodo 'stepli' za uspeh. Seveda pridejo tekme, ko preprosto ne gre, vendar pristop ne sme biti vprašljiv. Imamo kakovostne posameznike, o tem ni niti najmanjšega dvoma, a njihove sposobnosti v želeni meri pridejo do izraza le ob primerni zagnanosti. 'Izdelek' je lahko pravi le ob stoodstotni angažiranosti, saj brez volje tudi kakovost ne pomeni veliko. Ne morem in ne bom sprejel, da je lahko želja nekoga, ki se bori za obstanek, večja od tistega, ki se poteguje za prvo ligo. Tega si ne smemo dovoliti, prav tako za slabšo podobo ni opravičilo pritisk uspeha. Kdor ga ne more zdržati, če koga ovira, bo moral drugam. Brez pritiska v nogometu pač ne gre. Še zlasti, če hočeš biti uspešen, naš namen pa je zelo dobro znan, pred nikomer ga ne skrivamo," je z odločnim glasom pripovedoval koprski prvi mož.

Članki iz rubrike