Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

rb
rb
5 14.02.2020 08:33:15

FINALE v FAZANERIJI dviga prah: To ni prav, to me moti. Res mi NI JASNO!

alesfevzer.com
Za uvrstitev v finale Pokala Slovenije se bodo potegovali Sobočani, Kidričani, Lendavčani in Radomljani, ki menijo, da se jim je z izbiro zaključnega obračuna zgodila vsaj manjša krivica.

Začelo se je zaključno odštevanje do začetka nadaljevanja prvenstva v prvoligaški druščini. Žoga bo s sredine igrišča krenila 22. februarja, uvodni spomladanski krog bo zaznamoval večni derbi v Ljudskem vrtu, dva tedna pozneje bodo v akciji tudi drugoligaši, nakar sta 18. marca na sporedu prvi tekmi polfinala Pokala Slovenija. Para sta Aluminij – Mura in Radomlje – Nafta, povratna dvoboja bosta tri tedne pozneje. Od nedavnega je znano tudi prizorišče finalnega obračuna, NZS bo finale organizirala v soboški Fazaneriji.

"Zelo radi bi se uvrstili v finale, kar bi bil za klub po polfinalu nov zgodovinski dosežek. Ampak zavedamo se, da bo težko. Zelo težko," je povedal trener Radomelj Oskar Drobne in v nadaljevanju razkril svoje pomisleke oziroma nestrinjanje z izbiro prizorišča zaključnega obračuna. "V polfinalu bo težko tudi zaradi tega. Ni mi jasno, po kakšnem ključu je NZS izbrala Mursko Soboto, Fazanerijo. Na ta način sta oba prekmurska kluba postavljena v privilegiran položaj, Mura in Nafta sta favorizirana. To je javno razkritje, koga bi radi videli v finalu, kar se mi zdi malce nepošteno, toda eni in drugi bodo vendarle morali na igrišču dokazati, da si to zaslužijo. Če tako dolgo ni bilo znano, kje bo finale, bi lahko počakali še nekaj časa. Da, moti nas, da je tako, a nimamo kaj. Šli bomo v boj, naša želja po odmevnem dosežku zaradi tega ni nič manjša," je brez zadržkov pripovedoval nekdanji napadalec.

V prvenstvu njegova ekipa nadaljevanje prvenstva pričakuje na visokem tretjem mestu z željo po napadu vrha lestvice. "Prav gotovo si bomo prizadevali biti čim boljši. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da bi bilo tako, vendar ob tem ni zanemarljivo, da je prvo ali drugo mesto naša želja. Nikakor ne cilj, nimamo tega imperativa ali pritiska. V primerjavi s tekmeci bo sproščenost naša prednost. Ne, s prvo ligo se ne obremenjujemo. Igrali bomo po svojih zmožnostih, vedno in povsod bomo poskušali pokazati čim več, in če bo to dovolj za napredovanje, bo pač dovolj, v nasprotnem primeru se bomo poleti lotili kadrovanja in elito napadli v prihodnji sezoni."

oskar drobne jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike