nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
2 21.11.2019 12:50:26

GROŽNJA s TOŽBO! PRVI MOŽ ambicioznega SLOVENSKEGA KLUBA nad UGLEDNEGA SODNIKA

Nikola Miljković
Derbi na Bonifiki bo očitno imel vroče nadaljevanje.

Nogometaši Gorice so v derbiju 18. kroga v drugoligaški druščini razžalostili Bonifiko. Varovanci Borivoja Lučića so slavili z 2:0 in z 12. zmago v dozdajšnjem delu prvenstva poskrbeli, da se je boj za prvoligaško vstopnico razplamtel do te mere, kot so pričakovali redki. Številni so bili namreč prepričani, da bodo Koprčani nadaljevali uspešen niz in prednost na vrhu povečali na osem točk, namesto tega je skopnela na zgolj dve. Hkrati so se približali še Radomljani in Lendavčani, s katerimi se bodo kanarčki udarili pred odhodom na zimski oddih, in popolnoma jasno je, da bo spomladansko nadaljevanje nadvse zanimivo.

zganec pregelj mm
Martin Metelko
Prijava zaradi žaljenja sodnika

Štirikratni prvaki so na Obali zasluženo osvojili ves izkupiček. Znali so kaznovati slabosti domače zasedbe, z izjemo prve polovice prvega polčasa so nadzirali potek dogodkov. Gostitelji so se zelo dobro zavedali, da je bila podoba ekipe preslaba oziroma ni bila na želeni ravni. Živčnost je bila temu primerna, manjkalo ni niti pripomb na račun glavnega sodnika Mitje Žganca. Ob pomanjkanju taktnosti in pravega občutka si je privoščil nekaj napak, toda naposled je najpomembnejše spoznanje, da odločilnega vpliva na razplet vendarle ni imel. Toda koprskim kritikam se ni mogel izogniti, po zadnjem žvižgu se ga je lotil tudi predsednik, zaradi česar ga je ljubljanski delivec pravice prijavil.
In zaradi "žaljenja sodnika po koncu tekme," kot je zapisal disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič, si je Ante Guberac prislužil kazen treh tekem. Kako bo odslužil dolg, ni navedeno, a bržčas to pomeni, da v času tekem ne bo smel biti navzoč v uradnih prostorih.

Nisem ga žalil

"Kupil bom vstopnico in s tribune spremljal dogajanje na igrišču," se je na kazen odzval prvi mož drugoligaša z Bonifike, ki priznava 'soočenje' z Mitjo Žgancem, toda vse kaže, da bo zgodba dobila tudi nadaljevanje. Vroče nadaljevanje. "Res sem mu očital, da je sodil slabo ter nas morda prikrajšal za kakšno točko. In od tega ne odstopam. Prepričan sem, da sodnik svojega dela ni opravil, kot bi ga moral, nikakor pa ne drži, da sem ga žalil. Da me je prijavil zaradi domnevnih žalitev, je nedopustno, s tem se ne mislim sprijazniti. Ker to ni res!" je z odločnim glasom pripovedoval koprski predsednik.
A to še ni bilo vse. "Kazen bom moral odslužiti. Tega se zavedam, glede tega sem nemočen, vendar žaljivk, ki jih je v svojem poročilu navedel sodnik, nisem izrekel. Vem, kaj sem govoril, in za tem stojim. Nisem ga žalil, kar lahko potrdi vsaj deset prič, vse skupaj je denimo slišal tudi kontrolor sojenja. Ne morem in nočem mirno gledati, kako nekdo z izmišljotinami blati moje ime, zato zelo resno razmišljam, da bi Mitjo Žganca zaradi razžalitve tožil po civilni poti. Da na sodišču razrešimo, kdo ima prav. Kot sem že rekel: prič je dovolj," je morebitno naslednjo potezo razkril Ante Guberac.

guberac nm
Nikola Miljković

Članki iz rubrike