900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
7 21.11.2019 10:05:21

Kek NE CENI slovenskega nogometa - ga bodo NAPADLI PRI NK MARIBOR, ker ... Besede, ki dvigujejo prah!

Jurij Kodrun
Drugačen pogled na reprezentančno dogajanje.

Na portalu Sportal, kjer so bili do dela Matjaža Keka zelo kritični že v oktobrskem terminu, je šel isti avtor tokrat še korak dlje. V članku z naslovom 'Matjaž Kek ne ceni slovenskega nogometa' se je osredotočil na to, da je v celotnih kvalifikacijah Luka Zahović s 14 odigranimi minutami bil edini, ki je dobil priložnost med nogometaši iz slovenske lige. Avtorjeva ocena o cenjenju slovenskega nogometa izhaja ravno iz tega in iz interpretacije tega dejstva, to pa še ni vse. 

Zanimivo je, da je (bilo?) iz url kode članka razvidno, da je bil taisti članek najprej naslovljen 'Bodo pri NK Maribor po Katancu napadli še Keka', a se je avtor bodisi odločil ta naslov spremeniti bodisi se je tako odločil njegov urednik. Je pa navezava na Srečka Katanca in NK Maribor ostala v članku. "A smo res tako slabi? Je tuje res toliko boljše od domačega? Veliko je razlogov, da ni … Mar niso skoraj vsi igralci, ki jih selektor uvršča na svoj seznam izbrancev in naj bi veljali za edine dorasle igranju kvalifikacijskih reprezentančnih tekem, zrasli na slovenskih igriščih? Spoštovani selektor, ne zahtevamo veliko. Samo malo več spoštovanja. Predvsem pa več zaupanja. Če želite biti spoštovani, je treba spoštovati," se je, kot poudarja avtor, glasil del dolge izjave NK Maribor sredi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. 

"Se bodo torej pri NK Maribor (ali kateremukoli drugemu slovenskemu prvoligašu) v teh dneh oglasili z izjavo za javnost in udarili po selektorju Keku, se lahko vprašamo ob tem? Močno, močno dvomimo …" članek zaključuje njegov avtor, o vsebini, kontroverznem sporočilu in morebitnih razlogih zanj pa boste seveda morali presoditi sami. 

Članki iz rubrike