fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 18. novembra

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

nu
nu
0 30.10.2019 16:01:52

Huh, KAKŠEN UDAREC!!! Nogometašu slovenskega kluba grozi SKORAJ DVELETNO neigranje!

Profimedia
V slovenskem drugoligaškem tekmovanju je kar nekaj zanimivih nogometašev, ki prihajajo iz tujine

Med slednje zagotovo spada član novomeške Krke Dohyun Kim, ki je doma iz Seula. Petindvajsetletni napadalno usmerjeni južnokorejski vezist se je pred prihodom v Slovenijo poskušal uveljaviti v Srbiji, Grčiji in na Hrvaškem, a doživel veliko razočaranje.

Kim je eden pomembnejših članov zasedbe, ki jo vodi Zoran Zeljković, toda fantu iz Seula grozi skoraj dveletna odsotnost z nogometnih zelenic. V Južni Koreji je namreč obvezno služenje vojaškega roka, ki traja 21 mesecev. "Nisem še bil v vojski, to bi moral opraviti do leta 2021. Zdaj iščem rešitve, kako bi služenje vojaškega roka preložil na poznejši čas. Te stvari so resnično zelo stresne. Če bi dobil zeleno karto v Sloveniji, bi to lahko prestavil. Nogomet bi rad igral do 40. leta, saj ga obožujem," je kolegom iz tiskane verzije Ekipe SN povedal simpatični Južni Korejec.S podobno težavo se je ubadal tudi njegov veliko bolj sloviti rojak Son Heung-min, sicer član londonskega Tottenhama. Toda slednji je oproščen služenja vojaškega roka, ker je z izbrano vrsto osvojil zlato odličje na azijskih igrah in s tem izpolnil enega od pogojev, da mu ni treba v vojsko. Slednji se je mogoče izogniti še z osvojitvijo odličja katerekoli žlahtnosti na olimpijskih igrah.

Kako pa je v Južni Koreji videti vojaški rok? "Naučiš se veliko stvari, vendar pa moraš v vojašnico, kjer preživiš 21 mesecev. Izhodi so redki, pa tudi telefona ne smeš uporabljati. Samo pouk in spanje, to je res slabo za kariero," je še razkril napadalno usmerjeni vezist Krke.

Članki iz rubrike