ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 30.10.2019 16:01:52

Huh, KAKŠEN UDAREC!!! Nogometašu slovenskega kluba grozi SKORAJ DVELETNO neigranje!

Profimedia
V slovenskem drugoligaškem tekmovanju je kar nekaj zanimivih nogometašev, ki prihajajo iz tujine

Med slednje zagotovo spada član novomeške Krke Dohyun Kim, ki je doma iz Seula. Petindvajsetletni napadalno usmerjeni južnokorejski vezist se je pred prihodom v Slovenijo poskušal uveljaviti v Srbiji, Grčiji in na Hrvaškem, a doživel veliko razočaranje.

Kim je eden pomembnejših članov zasedbe, ki jo vodi Zoran Zeljković, toda fantu iz Seula grozi skoraj dveletna odsotnost z nogometnih zelenic. V Južni Koreji je namreč obvezno služenje vojaškega roka, ki traja 21 mesecev. "Nisem še bil v vojski, to bi moral opraviti do leta 2021. Zdaj iščem rešitve, kako bi služenje vojaškega roka preložil na poznejši čas. Te stvari so resnično zelo stresne. Če bi dobil zeleno karto v Sloveniji, bi to lahko prestavil. Nogomet bi rad igral do 40. leta, saj ga obožujem," je kolegom iz tiskane verzije Ekipe SN povedal simpatični Južni Korejec.



S podobno težavo se je ubadal tudi njegov veliko bolj sloviti rojak Son Heung-min, sicer član londonskega Tottenhama. Toda slednji je oproščen služenja vojaškega roka, ker je z izbrano vrsto osvojil zlato odličje na azijskih igrah in s tem izpolnil enega od pogojev, da mu ni treba v vojsko. Slednji se je mogoče izogniti še z osvojitvijo odličja katerekoli žlahtnosti na olimpijskih igrah.

Kako pa je v Južni Koreji videti vojaški rok? "Naučiš se veliko stvari, vendar pa moraš v vojašnico, kjer preživiš 21 mesecev. Izhodi so redki, pa tudi telefona ne smeš uporabljati. Samo pouk in spanje, to je res slabo za kariero," je še razkril napadalno usmerjeni vezist Krke.

Članki iz rubrike