Michael Schumacher Svet24.si

Veselje številnih razblinila ta vest

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

2_Nuša Rojs Svet24.si

Je našla zamenjavo za sanjskega moškega, potem ...

Milan Kučan Svet24.si

Miti in resnice o Kučanovem klanu

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

liam payne Najstnica.si

Liam Payne obiskuje psihologa

adrijana in monika Njena.si

Kmetici ujeti med nagajivim poljubljanjem!

nu
nu
0 30.10.2019 11:48:02

Angleški nogometni zvezdnik je ostro udaril po Aleksandru ČEFERINU, to, kar je storil, so na Otoku označili za SRAMOTNO!

Profimedia
Krovna evropska nogometna zveza Uefa je izrekla kazen bolgarski zvezi zaradi rasističnega incidenta na kvalifikacijski tekmi za EP 2020 proti Angliji 14. oktobra, a v Angliji je ta poteza naletela na veliko zgražanja.

Bolgarska reprezentanca bo eno tekmo igrala na praznem stadionu, kazen še ene tekme brez gledalcev je pogojna, bolgarska zveza pa bo morala plačati še skupno 85.000 evrov kazni. Kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo med domačo izbrano vrsto Bolgarije in gostujočo Anglijo na stadionu Levski v Sofiji je pred 14 dnevi zaznamovalo rasistično navijanje domačih navijačev in nacistično salutiranje. Glavni sodnik Hrvat Ivan Bebek je v prvem polčasu kar dvakrat prekinil tekmo, ki so jo Angleži na koncu dobili s 6:0.

Incident je takoj obsodila Uefa, njen predsednik Aleksander Čeferin je v zapisu na spletni strani poudaril ničelno toleranco do takšnega obnašanja in napovedal tudi morebitne ostrejše ukrepe. Sklep komisije je bil dve tekmi brez gledalcev za člansko reprezentanco, pri čemer je druga pogojna in je ne bodo uveljavili, če v naslednjih dveh letih ne bo podobnih izgredov.A v Angliji so prepričani, da Aleksander Čeferin, predsednik Uefe ni dovolj ostro kaznoval Bolgarov. Na twitterju se je namreč oglasil angleški reprezentant in zvezdnik ekipe Crystal Palace Andros Townsend. "To jim bo pa res dalo misliti," je sarkastično zapisal Townsend in v znak nestrinjanja dodal palec navzdol. Sicer pa je Čeferinova kazen na Otoku naletela na zgražanje, mnogi so jo označili za sramotno. 

Članki iz rubrike