duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

bencin gorivo, dizel Svet24.si

Čakate na morebitne jutrišnje ugodnejše cene ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

nu
nu
0 30.10.2019 11:48:02

Angleški nogometni zvezdnik je ostro udaril po Aleksandru ČEFERINU, to, kar je storil, so na Otoku označili za SRAMOTNO!

Profimedia
Krovna evropska nogometna zveza Uefa je izrekla kazen bolgarski zvezi zaradi rasističnega incidenta na kvalifikacijski tekmi za EP 2020 proti Angliji 14. oktobra, a v Angliji je ta poteza naletela na veliko zgražanja.

Bolgarska reprezentanca bo eno tekmo igrala na praznem stadionu, kazen še ene tekme brez gledalcev je pogojna, bolgarska zveza pa bo morala plačati še skupno 85.000 evrov kazni. Kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo med domačo izbrano vrsto Bolgarije in gostujočo Anglijo na stadionu Levski v Sofiji je pred 14 dnevi zaznamovalo rasistično navijanje domačih navijačev in nacistično salutiranje. Glavni sodnik Hrvat Ivan Bebek je v prvem polčasu kar dvakrat prekinil tekmo, ki so jo Angleži na koncu dobili s 6:0.

Incident je takoj obsodila Uefa, njen predsednik Aleksander Čeferin je v zapisu na spletni strani poudaril ničelno toleranco do takšnega obnašanja in napovedal tudi morebitne ostrejše ukrepe. Sklep komisije je bil dve tekmi brez gledalcev za člansko reprezentanco, pri čemer je druga pogojna in je ne bodo uveljavili, če v naslednjih dveh letih ne bo podobnih izgredov.A v Angliji so prepričani, da Aleksander Čeferin, predsednik Uefe ni dovolj ostro kaznoval Bolgarov. Na twitterju se je namreč oglasil angleški reprezentant in zvezdnik ekipe Crystal Palace Andros Townsend. "To jim bo pa res dalo misliti," je sarkastično zapisal Townsend in v znak nestrinjanja dodal palec navzdol. Sicer pa je Čeferinova kazen na Otoku naletela na zgražanje, mnogi so jo označili za sramotno. 

Članki iz rubrike