Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 30.10.2019 11:48:02

Angleški nogometni zvezdnik je ostro udaril po Aleksandru ČEFERINU, to, kar je storil, so na Otoku označili za SRAMOTNO!

Profimedia
Krovna evropska nogometna zveza Uefa je izrekla kazen bolgarski zvezi zaradi rasističnega incidenta na kvalifikacijski tekmi za EP 2020 proti Angliji 14. oktobra, a v Angliji je ta poteza naletela na veliko zgražanja.

Bolgarska reprezentanca bo eno tekmo igrala na praznem stadionu, kazen še ene tekme brez gledalcev je pogojna, bolgarska zveza pa bo morala plačati še skupno 85.000 evrov kazni. Kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo med domačo izbrano vrsto Bolgarije in gostujočo Anglijo na stadionu Levski v Sofiji je pred 14 dnevi zaznamovalo rasistično navijanje domačih navijačev in nacistično salutiranje. Glavni sodnik Hrvat Ivan Bebek je v prvem polčasu kar dvakrat prekinil tekmo, ki so jo Angleži na koncu dobili s 6:0.

Incident je takoj obsodila Uefa, njen predsednik Aleksander Čeferin je v zapisu na spletni strani poudaril ničelno toleranco do takšnega obnašanja in napovedal tudi morebitne ostrejše ukrepe. Sklep komisije je bil dve tekmi brez gledalcev za člansko reprezentanco, pri čemer je druga pogojna in je ne bodo uveljavili, če v naslednjih dveh letih ne bo podobnih izgredov.



A v Angliji so prepričani, da Aleksander Čeferin, predsednik Uefe ni dovolj ostro kaznoval Bolgarov. Na twitterju se je namreč oglasil angleški reprezentant in zvezdnik ekipe Crystal Palace Andros Townsend. "To jim bo pa res dalo misliti," je sarkastično zapisal Townsend in v znak nestrinjanja dodal palec navzdol. Sicer pa je Čeferinova kazen na Otoku naletela na zgražanje, mnogi so jo označili za sramotno. 

Članki iz rubrike