Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 22.08.2019 10:52:22

ZAPLETLO SE JE! Štirikratni prvaki tega NISO PRIČAKOVALI

Grega Wernig
Nepričakovane preglavice v boju za vrh lestvice.

Štirikratni prvaki so prvenstvo v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp začeli kot 'brezdomci'. Zaradi prenove igralne površine v njihovem Športnem parku so dozdajšnja tekmeca (Beltinci, Koper) gostili v Ajdovščini in prevladovalo je prepričanje, da se Borivoje Lučić in njegovi varovanci v mestu burje ne bodo zadržali pretirano dolgo. Da bodo odigrali tekmo ali dve, ampak zdaj je pred njimi že tretja proti Dobu (v soboto ob 17. uri) in nikakor ne bo zadnja.

"ND Gorica sporoča, da bo zaradi zapletov pri prenovi igralne površine v Športnem parku, ki jo izvaja Zavod za šport, domače tekme še naprej potrebno igrati v Ajdovščini. Zavod za šport je s prenovo zelenice začel v začetku julija. Po prvih napovedih je bilo pričakovati, da bodo morali plavo-beli v Ajdovščini odigrati vsaj dve domači tekmi. Igrišče še ni pripravljeno za igranje, zato se bo čas gostovanja na ajdovskem stadionu podaljšal. Klub si prizadeva, da bi Zavod za šport zelenico Športnega parka uredil do 8. septembra, ko nogometaše ND Gorica čaka domače srečanje s Krškim," so zapisali na spletni strani goriškega drugoligaša in dejstvo je, da bi lahko daljša odsotnost od doma vplivala na tekmovalne dosežke, nemogoče se je izogniti tudi finančni izgubi.

"Dvoboj s Koprom je bil denimo eden izmed takšnih, ki bi na stadion v Novi Gorici privabil lepo število gledalcev. Saj jih tudi v Ajdovščini ni bilo malo, ampak pri nas bi jih vsekakor bilo več in ekipa bi imela temu primerno podporo. Toda tako pač je in prizadevati si moramo, da bi to v čim manjši meri vplivalo na tekmovalne dosežke. Ne sme vplivati. Treba se je prilagoditi nastalim razmeram. Seveda bi bilo bolje, da bi igrali v Novi Gorici, in tega si tudi želimo, a že pred začetkom sezone smo vedeli, da se bomo za nekaj časa preselili. Ne, to ne sme biti izgovor za karkoli," pravi športni direktor Miran Burgić.

Članki iz rubrike