stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
2 22.08.2019 08:59:39

LUKA BOBIČANEC o svoji UMETNINI in OLIMPIJI: V Stožicah ne bo ENA, ampak bosta DVE ...

Aleš Cipot/Fotolens
Zaznamoval je zadnji dvoboj v Fazaneriji; z mojstrovino, ki je zlomila Velenjčane, je navijače spravil ob pamet. Luka Bobičanec je na začetku sezone v odlični formi, medžimurski vezist pa verjame, da bo uspešen tudi v prihodnje. In da bodo uspešni črno-beli. Naslednjič že v soboto v Stožicah.

Začela se je 50. minuta tekme Mura – Rudar, ko so črno-beli imeli avt na desni strani velenjske polovice igrišča. Nihče na stadionu ni pomislil, da bi se iz tega lahko rodila nevarnost za mrežo knapov, ampak ... Žiga Kous je vrgel žogo Luki Bobičancu, ki si jo je umiril, ko se je odbila od zelenice, pa je z levico s 30 metrov povsem nepričakovano sprožil natančno vodeni projektil v desni zgornji kot nemočnega Tomaža Stopajnika za eksplozijo navdušenja v Fazaneriji. Vsekakor velemojstrovina, vredna večkratnega ogleda. Umetnina, takšni goli so prava redkost. A še vedno se krešejo mnenja o tem, ali je imel 26-letni medžimurski vezist namen poskusiti nekaj podobnega ali se je vse skupaj vendarle zgodilo po naključju. Odgovor smo kakopak poiskali pri glavnem igralcu zgodbe. "Preden mi je Žiga podal, strela nisem imel v mislih. Zgolj podajo v kazenski prostor, toda ko sem si žogo zaustavil, se mi je tako lepo odbila, da sem vedel, da se bo zgodilo nekaj izjemnega. Vem, da imam dober strel z razdalje, poskusil sem in na moje veliko zadovoljstvo zadel. Da, to je prav gotovo najlepši zadetek, ki sem ga dosegel v dozdajšnji karieri," razkriva junak navijačev Mure.

V mreži je nisem videl

Ko igralcu uspe takšen strel in žogo vidi v mreži, so občutki gotovo nekaj posebnega. "Hja, v mreži je nisem videl," se je nasmejal Luka Bobičanec. "Eden od igralcev mi je zastiral pogled, vendar sem vedel, da je dobro usmerjena. Da leti proti želenemu cilju, da je naposled končala za vratarjevim hrbtom, pa sem slišal," se je vnovič nasmejal črno-beli ostrostrelec.


Nogometaši Mure na petih preizkušnjah še niso okusili grenkobe poraza; trikrat so zmagali in dvakrat igrali neodločeno. "Seveda smo zadovoljni, vendar je hkrati res, da bi bil lahko izkupiček tudi boljši. Še vedno obžalujem dvoboj s Celjem v prvem krogu, ko smo vodili z 2:0, a smo se morali na koncu zadovoljiti z neodločenim izidom. Vse ostalo je super in povsem razumljivo je, da si bomo iz dneva v dan prizadevali, da bi v takšnem slogu nadaljevali."

Srečen sem, da je tako

Luka Bobičanec ohranja visoko raven forme, njegove odlične igre na začetku sezone se vrstijo druga za drugo, tudi statistični podatki so dovolj zgovorni. Na petih prvenstvenih preizkušnjah se je štirikrat vpisal med strelce in se izkazal s tremi podajami, če k temu dodamo še evropska spopada z Maccabijem iz Hajfe, je v polno zadel petkrat in prispeval štiri podaje. "Velik del zaslug za moje igre pripada ekipi, mojim soigralcem, kolektiv nekoga vedno potisne v ospredje. Enkrat je eden, potem spet drugi, sem pa kakopak srečen, da mi gre v zadnjem času dobro."
Navijači in še kdo so veliko pričakovali že v prejšnji sezoni. Vsaj približno takšne predstave. "Zame je bilo še toliko bolj zahtevno, ker sem na prvoligaški ravni igral prvič. Potreboval sem nekaj časa, da se privadim na vse skupaj, čeprav ..."
Čeprav kaj? "Če bi na prvi tekmi proti Triglavu namesto vratnice in prečnika zatresel mrežo, bi se morda vse obrnilo drugače. Ali pa če bi kmalu zatem proti Domžalam realiziral najstrožjo kazen. Kdo ve, kako bi se vse skupaj razvijalo naprej, ampak to je preteklost, osredotočeni moramo ostati na to, kar je pred nami," je odvrnil eden od ljubljencev vseh tistih, ki stiskajo pesti za Muro.

luka bobicanec ac
Aleš Cipot/Fotolens
Vemo, da ne smemo 'poleteti'


Stanje duha v slačilnici je kajpada rezultatom primerno. "Ozračje je zares odlično, a takšno je bilo tudi prej. To je pri nas stalnica, seveda pa vsi skupaj vemo, da ne smemo 'poleteti'. Ostati moramo trdno na tleh in delati naprej. Mislim, da smo dovolj zreli, da ohranimo takšno miselnost, za to iz treninga v trening skrbi tudi trener. Vedno znova poudarja oziroma nas opozarja, da v niti enem trenutku ne smemo pozabiti, kdo in kaj smo ter na kakšen način smo prišli do trenutne stopnje. V nogometu lahko ena sama tekma vse postavi na glavo, vendar sem prepričan, da smo dovolj pametni, da bomo ostali takšni, kakršni moramo biti. In da se bomo na vsaki naslednji tekmi trudili, da bi bili še boljši."

Tekma na igrišču, tekma na tribunah

V prihodnjem krogu se obeta spektakel, navijači so pred gostovanjem v Stožicah že začeli 'kuriti' vzdušje. "Hja, saj ga že nekaj časa, sicer pa verjamem, da bo tekma v Ljubljani zelo dobra. Tako na igrišču kot tudi na tribunah. Seveda smo neizmerno veseli in ponosni, da nas bo spet spodbujala velika množica, in storili bomo vse, da navijačev ne bi razočarali. Verjamem, da bi se jih po zelo dobrem začetku prvenstva spet lahko zbralo zelo veliko. In po najboljših močeh se bomo trudili, da jih ne bi razočarali. Vedno upamo na najboljše, želimo nadaljevati uspešen niz rezultatov, saj smo spodobni ugnati vsako ekipo. Olimpija je dobra, kakovostna, o tem ni niti najmanjšega dvoma, vendar je premagljiva."

Značke: mura, bobičanec

Članki iz rubrike