Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 22.06.2019 17:26:49

Prijateljski 'jugoderbi' Dinama in Olimpije se je razpletel po okusu ... (VIDEO)

Jurij Kodrun
Nogometaši Olimpije so se na pripravljalni tekmi pomerili z zagrebškim Dinamom.

Varovanci Safeta Hadžića so odigrali drugo od svojih šestih pripravljalnih tekem pred novo sezono. Po porazu s Škendijo so izgubili tudi z zagrebškim Dinamom z 1:2. Edini zadetek za zmaje je dosegel Haris Kadrić. 

Zmaji so imeli v uvodnih minutah več od igre. Cekici je v sedmi minuti sprožil prek vrat, štiri minute kasneje je Šme po udarcu iz kota zadel z glavo, vendar je glavni sodnik zadetek razveljavil zaradi prekrška v napadu, v 18. minuti pa je bil znova nenatančen Cekici.

Dinamo v prvi polovici prvega polčasa ni mogel razviti svoje igre, vse njegove poskuse je uspešno ustavljala obramba Olimpije. Na drugi strani so bili zmaji bolj nevarni. V 31. minuti so izpeljali nevaren protinapad, Kidrič je s podajo zaposlil Tomića, njegov poskus pa je ustavil vratar Zagorac.

Nato se je Dinamo počasi začel prebujati. Prvo priložnost je imel Šitum, ki je z desne strani žogo poslal med vratnico in Orbanićem ter za las zgrešil cilj. V 54. minuti pa so domačini povedli. Bagnack je storil prekršek v kazenskem prostoru, enajstmetrovko je izkoristil Šitum.

Olimpija je imela priložnost za izenačenje že v 57. minuti, ko je Menalo z razdalje lepo zavrtinčil žogo, a bil za las nenatančen. Zmajev to ni ustavilo in so še naprej napadali, za kar so bili nagrajeni v 67. minuti. Akcijo je začel Menalo, ki je streljal proti vratom, čuvaj mreže je njegov strel še odbil, žogo pa je nato z glavo v mrežo potisnil Kadrić (na spodnjem posnetku od 1:19:10 naprej).

Zagrebčani so odgovorili le tri minute zatem. Po udarcu iz kota je Ćuže s fantastičnim volejem žogo poslal za hrbet nemočnega Orbanića (od 1:21:50 naprej).

Ljubljančani so imeli v zaključku veliko priložnost za novo izenačenje. Po podaji Andrejašiča z desne strani je iz bližine streljal Vasilij, a žogo poslal mimo desne vratnice. Tekma se je končala s tesno zmago Dinama.

Olimpijo čakajo še štiri pripravljalne tekme. Nasprotniki bodo Radnički Niš, Soči, Tuzla in Partizan, ki bo gostoval v Stožicah.

Posnetek dvoboja Dinama in Olimpije si oglejte spodaj ali na tej povezavi.

Značke: olimpija, dinamo

Članki iz rubrike