Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rb
rb
0 25.04.2019 18:06:56

VSA ČAST! Nekdanji nogometaš na tekmi v Prekmurju spremljal sina in REŠIL ŽIVLJENJE!

Nikola Miljković
Uživanje ob spremljanju nadobudnih nogometašev se je sprevrglo v srhljivko.

Zgodilo se je pred nekaj dnevi in širša javnost o tem skoraj ne bi bila obveščena. To bi bila napaka. Velika napaka! A njegovi sodelavci na PU Murska Sobota, ki so bolj ali manj po naključju izvedeli za njegov podvig, tega niso dovolili. In nanj so upravičeno ponosni. V glavni je Dejan Žabot, policist iz enote vodnikov službenih psov PU Murska Sobota v Murskih Petrovcih.

Kaj se je zgodilo? Pred časom si je v Kobilju ogledal tekmo selekcij U-13 med Turniščem in Beltinci. Užival je med spremljanjem sina, a sproščeno ozračje se je kmalu sprevrglo v srhljivko. Po koncu dvoboja nadobudnih nogometašev se je starejši možakar, ki je na preizkušnjo pripeljal svojega vnuka, kar naenkrat zgrudil. Doživel je srčno kap, toda policist se je znal odzvati. Skupaj s prijateljem Borisom Lebarjem in pozneje tudi z medicinsko sestro iz tamkajšnje vasi, ki je pritekla na pomoč. Nesrečnemu moškemu so najprej izmenično masirali srce, nakar se je nekdo spomnil še na defibrilator v bližini in ga nemudoma dostavil, mož postave je s pravilno uporabo aparature pridobil dragoceni čas.

"Trajalo je približno 20 minut, da je prispelo reševalno vozilo. Defibrilator je bil skoraj gotovo odločilnega pomena. Sreča v nesreči je bila tudi to, da je gospoda obšla slabost tik pred tem, preden bi z vnukom sedla v avto. Ne upam niti pomisliti, kaj kakšne bi bile lahko posledice, tako smo mu lahko pomagali," je dogajanje opisal Dejan Žabot, ki je včasih tudi sam igral nogomet, v pomurski ligi je branil barve Bistrice in Odrancev.

zabot dejan

Kot smo že omenili, bi lahko vse skupaj ostalo precej neopaženo. V ozkem krogu ljudi, kar bi bilo vsekakor krivično. Tako plemenita dejanja ne smejo ostati skrita. "Ah, tega res nisem želel obešati na veliki zvon. Ker za to ni nikakršne potrebe. Ker sem prepričan, da bi pomagal vsak, ki bi se znašel v mojem položaju. Vsak, ki bi ohranil mirno kri, ki ga ne bi zagrabila panika, bi se odzval na takšen način. Zame je največje zadovoljstvo, da gospod okreva, da sem nekomu pomagal in celo rešil življenje. Prav tako več kot karkoli pomenijo njegova in zahvale njegovih bližnjih. To je tisto, kar me dela zadovoljnega, srečnega. Ljudje si moramo pomagati in ustvarjati čim več pozitivnih zgodb," je še povedal skromni Dejan Žabot. Vsa čast ...

Članki iz rubrike