Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 25.04.2019 16:37:39

S PANENKO je želel biti junak, sledila je ekspresna in BRUTALNA kazen kluba (video)

V pokalu Sudamericana, ki je nekakšna južnoameriška različica evropske lige Europa, sta se srečala paragvajski Independiente de Campo Grande in kolumbijski La Equidad. Slednji je napredoval po streljanju enajstmetrovk, a tekma je zaokrožila po svetovnem spletu.

V ospredju zgodbe je venezuelski napadalec Brendix Parra, ki je iz bele točke kot tretji poskušal za paragvajsko moštvo. In zgrešil. A kako je zgrešil ...

Parra se je odločil, da bo izvedel atraktivno 'panenko', po vzoru na največje mojstre okroglega usnja, vendar se je osmešil na celi črti. Po žogi je udaril tako nežno, da je ta priletela v prsi na tleh sedečega vratarja Kolumbijcev. Ti so (tudi zaradi neuspešno izvedene Parrine enajstmetrovke) na koncu zmagali in napredovali, v taboru Independienteja pa so bentili. Predvsem pa so povlekli drastično potezo. Predsjednik paragvajskega kluba Eriberto Gamarra je dejal, da so kar preko noči igralca odpustili: "Uprava se je tako odločila zaradi načina, kako je izvedel enajstmetrovko. To je bilo zelo neodgovorno dejanje. Če bi napredovali, bi vsak igralec dobil nekaj denarja."


Kot je bilo pozneje zaslediti v medijih, bi vsak igralec prejel 4300 evrov nagrade za napredovanje. Tudi klubski račun bi se oplemenitil s približno 200 tisočaki.

Igralec se je moral sprijazniti z odhodom iz kluba. "Težko mi je, a življenje gre dalje. Nekateri soigralci me podpirajo, več pa je name jeznih. Ni lahka situacija. Edino pravo podporo mi v teh trenutkih daje moja družina," je skrušeno povedal Parra.

Predvsem pa bi paragvajski drugoligaš napredoval v mednarodnem tekmovanju. Čeprav je v prejšnji sezoni izpadel iz prve lige, se je zaradi specifičnosti sistema tekmovanja uvrstil v pokal Sudamericana. Obračun z La Equidadom je bil za ta klub eden pomembnejših v svoji zgodovini. Obe tekmi sta se končali brez zadetkov, zato so o napredovanju odločale enajstmetrovke.

Članki iz rubrike