testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
3 11.04.2019 12:36:19

Rasistična afera na slovenskih tleh se počasi razpleta: Juwara suspendiran, huda kazen za Ljubljančane!

V slovenskem nogometu še vedno odmeva incident na tekmi med Zagorjem in ljubljansko Svobodo v slovenski tretji nogometni ligi. Nogometaš Svobode Gambijec Ousman Juwara je zaradi domnevnih rasističnih zbadljivk na tekmi 3. SNL Center udaril glavnega sodnika Blaža Kosa.

Incident se je zgodil 31. marca na tekmi 18. kroga skupine center 3. slovenske nogometne lige med Zagorjem in Svobodo na mestnem stadionu v Zagorju. Gostitelji so po prvem polčasu vodili z 1:0, ko je glavni sodnik Blaž Kos odpiskal konec prvega dela, pa je gambijski nogometaš ljubljanskega moštva Ousman Juwara pristopil do njega in ga po nekaj izmenjanih besedah udaril. Nadaljnji fizični obračun so preprečili njegovi soigralci. Kos je tekmo prekinil, Juwara pa trdi, da ga je glavni delivec pravice rasistično žalil.


"Sodnik mu je rekel nekaj podobnega kot to, da ne sme startati na igralca kot črna žival. Takrat je Ousman znorel in sodniku prisolil klofuto. Tega seveda kot trener ne dovolim, sodniku pa sem rekel, da bi morda sam reagiral enako, če bi bil na igralčevem mestu. Takih stvari sodnik ne sme govoriti igralcu. A po drugi strani je bila tudi reakcija Ousmana nedopustna," je pred dnevi za tiskano izdajo Ekipe SN povedal trener Svobode Jedinko Perica. Sodnik Blaž Kos naj bi v svoj zagovor trdil, da gambijskega nogometaša ni žalil na rasni osnovi.

Kot poroča Dnevnik, je disciplinski sodnik Janez Torkar tekmo registriral s 3:0 v korist Zagorja. Svoboda bo plačala 250 evrov kazni, branilec Juwara pa je do odločitve disciplinskega sodnika v suspenzu. Proti sodniku, ki naj bi Juwaro po njegovih besedah rasistično žalil, ni bil uveden postopek.

Članki iz rubrike