002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

jordan peterson slavoj zizek pl Svet24.si

VIDEO: Tako sta Peterson in Žižek razpravljala o...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva poklič Njena.si

Eva pretkano vrnila udarec Tomažu!

nu
nu
11 22.03.2019 08:31:43

AFERA, ki pretresa MARIBOR: Obtožbe o NASILJU, kupovanju MEST in snemanju med tuširanjem

Fotografija je simbolična.
Grega Wernig
Nogometna šola NK Maribor se te dni sooča z izjemno afero, ki pretresa štajersko prestolnico.

Uredništvo spletne strani Mariborinfo je namreč prejelo dve aninimni pismi staršev, ki so zaskrbljeni nad dogajanjem v nogometni šoli NK Maribor. Med drugim na trenerje v nogometni šoli letijo očitki o 'kupovanju mest' v ekipi. "Pojavlja se praksa, da se točno ve, koliko stane mesto v ekipi in pri katerih trenerjih je to možno kupiti ter na kakšen način se to splača," je med drugim pisalo v anonimnem pismu.

Toda to je zgolj začetek: starši so se po poročanju omenjenega spletnega portala dotaknili tudi nasilnih incidentov med nogometaši in nešportnega obnašanja mladih nogometašev, ki sicer sodijo v sam vrh slovenskega nogometa. "Igralci bežijo iz sob, internatov in se v tem času prepuščajo alkoholu in cigaretom. Igralci zanemarjajo svoje osnovne in srednje šole. Na tekmah želijo fizično obračunavati z gledalci, dopuščene so različne oblike nasilja. V slačilnici in sobah pa je tudi fizično nasilje," je Mariborinfo še razkril del pisma in za konec dodali, da se pojavlja tudi prisilno snemanje otrok med tuširanjem. "Posamezniki snemajo svoje igralce in jim nato grozijo, da bodo njihove posnetke objavili na socialnih omrežjih. Ne morete si predstavljati, kakšne posledice lahko ima to za te otroke v teh občutljivih letih. Prišlo je celo tako daleč, da starši umikajo svoje otroke iz selekcij," so še zapisali starši.

Na vse skupaj se je odzval tudi direktor Nogometne šole NK Maribor Sebastijan Harc, ki zavrača očitke o nestrokovnosti in favoriziranju, zadevo o domnevnem snemanju v slačilnici pa bodo preiskali.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ

Članki iz rubrike