reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.03.2019 23:00:43

Poljska do zmage na Dunaju, prepričljiva zmaga Severne Makedonije

Poljska je v prvem krogu kvalifikacij za nogometno evropsko prvenstvo 2020 z golom v drugem polčasu z 1:0 (0:0) na Dunaju premagala Avstrijo. V skupini G, v kateri igra Slovenija, sta se nocoj srečali še Severna Makedonija in Latvija, domačini in naslednji nasprotniki Slovenije so bili prepričljivo boljši s 3:1 (2:0).

Na tekmi glavnih favoritov skupine G na Dunaju so bili gostitelji nevarnejši, a na koncu so edini zadetek dosegli Poljaki. V 68. minuti je z glavo odbito žogo v kazenskem prostoru v gol pospravil Krzysztof Piatek. Tik pred tem je Tomasz Kedziora s strelom izsilil izvrstno obrambo avstrijskega vratarja Heinza Lindnerja.

Avstrija je imela pred in po tem več pobude in tudi večkrat ogrozila gol Poljakov, vendar brez pravega učinka. Še najbližje zadetku so bili domačini v 7. minuti, ko je iz roba kazenskega prostora meril Marcel Sabitzer, žogo pa je ukrotil vratar Wojciech Szczesny. V drugem polčasu je v 60. minuti poskušal Valentino Lazaro, njegov strel je letel mimo desne vratnice. V zadnji minuti rednega dela pa je Szczesny izvrstno ustavil poskus Davida Alabe.

V Skopju so domačini proti moštvu, ki ga vodi slovenski strateg Slaviša Stojanovič, hitro povedli. V 11. minuti je zadel Egzian Alioski, vodstvo pa je v 29. minuti povečal Elif Elmas. V drugem polčasu so Latvijci z golom Vlačeslavsa Isajevsa v 87. minuti sicer znižali izid, nato pa ostali z igralcem manj, kar so Makedonci izkoristili za nov zadetek, ki ga je v 93. minuti dosegel Elmas.



Na ostalih sredinih tekmah je bilo v ospredju srečanje skupine I med Belgijo in Rusijo, ki ga je tretjeuvrščeno moštvo lanskega mundiala dobilo s 3:1 (2:1). Do vodstva so prvi prišli Belgijci, v 15. minuti je iz roba kazenskega prostora lepo zadel Youri Tielemans. Rusi so že minuto kasneje izenačili prek Denisa Čeriševa, a so Belgijci pred polčasom znova povedli po enajstmetrovki. Iz najstrožje kazni je zadel Eden Hazard.

Napadalec Chelseaja je v 88. minuti povečal vodstvo domačinov, ko je izkoristil slabo obrambo Rusov v kazenskem prostoru, prišel do žoge in jo poslal mimo vratarja Guilhermeja. Tik pred koncem srečanja je Rusija še ostala z igralcem manj, ko je Aleksander Golovin po nepazljivem prekršku prejel drugi rumeni karton.

V Zagrebu pa so aktualni svetovni podprvaki Hrvati rutinirano nadoknadili zaostanek z 0:1 proti Azerbajdžanu. Do presenetljivega vodstva je goste v 19. minuti povedel Ramil Šedajev, a je tik pred polčasom izid poravnal Borna Barišič. V 79. minuti je zadetek za zmago dosegel Andrej Kramarič.

Značke: nogomet, ep, kvalifikacije

Članki iz rubrike