Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 24.02.2019 12:10:04

Dogaja se v SLOVENIJI! OBUPAN KRIK staršev na pomoč. OTROCI ne smejo biti ŽRTVE obračunavanja. UKREPAJTE!

Nogometne razmere v Krškem še vedno niso urejene.

Vojna še traja. In ji ni videti konca. Vodilni možje prvoligaška iz Krškega ter vodstvo tamkajšnje nogometne šole so še naprej na različnih bregovih. Dogajalo in dogaja se marsikaj, dejstvo pa je, da v vsem tem najbolj trpijo otroci. Prav tako kot njihovi starši, ki zdaj ustanavljajo Svet staršev NK Posavje Krško, oglasili pa so se tudi s pismom, ki so ga naslovili na vodstvo Občinske uprave Krško in na Občino Krško zaradi zagotovitve enakih pogojev za trening nogometa za vse otroke. "Radi bi le nadaljevali vadbo in jih ne zanimajo takšna ali drugačna politična obračunavanja, so pa postali žrtve le-teh," poudarjajo starši. Pismo objavljamo v celoti

ODPRTO PISMO VODSTVU OBČINSKE UPRAVE KRŠKO IN OBČINE KRŠKO

Nogometna šola v Krškem – ND Posavje Krško si je s svojim strokovnim delom, polnim entuzijazma in vztrajnosti zasluženo pridobila sloves ene izmed najboljših nogometnih šol v državi. Skozi leta je gradila ekipe in vzpodbujala otroke že od prvega razreda osnovne šole dalje k aktivnemu in zdravemu preživljanju prostega časa. Poleg tega, da so se otroci ukvarjali s športom, so med sabo tudi postali prijatelji, osebnostno rasli in v trenerju videli osebo, ki ji zaupajo, ki jih strokovno vodi in jim ob težavah tudi prisluhne in pomaga. Vsi trenerji so del te velike zgodbe že od leta 2004, so fantje iz domačega okolja, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z mladino v Posavju. Od leta 2010 do 1. februarja 2019 je Nogometno šolo v Krškem v celoti samostojno izvajala ND Posavje Krško. 400 otrok je treniralo v Krškem na umetni travi in v 16 osnovnih šolah pri nogometnem krožku Nogobikci (občina Krško, Sevnica in Kostanjevica na Krki).

Do 1. februarja 2019, ko je NK Krško enostransko prekinil pogodbo o sodelovanju z ND Posavje Krško, je Nogometna šola delovala samostojno in bila edina, ki je skrbela za razvoj otroškega in mladinskega nogometa v Krškem. Zaradi enostranske prekinitve medsebojne pogodbe, je Nogometna šola Krško – ND Posavje Krško ostala brez igrišča z umetno travo. Okoliščine so pač pripeljale tako daleč, da smo bili otroci in starši na razpotju. Večina nas se je odločila, da nadaljujemo nogometno pot z vsemi tistimi 21 trenerji, ki so naše otroke nogometno vzgajali že do sedaj in da jim izrazimo vso podporo ob ustanavljanju novega nogometnega kluba.

Zato pozivamo vodstvo Občinske uprave Krško in Občine Krško, da prepozna dosedanje strokovno delo naših trenerjev. Da prepozna, kako pomemben je nogomet za otroški razvoj in njihovo osebnostno rast. Vsem tem našim otrokom, ki jih je trenutno preko 100, mora Občinska uprava Krško in Občina Krško zagotoviti enake pogoje za trening, kot jih imajo vsi tisti otroci, ki so se odločili, da trenirajo pri NK Krško. Glede na to, da igrišče ni v lasti NK Krško in da je bilo zgrajeno s pomočjo Občine Krško in sofinancirano s sredstvi Nogometne zveze Slovenije, je potrebno zagotoviti kvalitetne treninge tudi otrokom, ki trenirajo pod okriljem novega kluba NK Posavje Krško v ustanavljanju, pod strokovnim vodstvom naših lokalnih trenerjev.

Člani Sveta staršev NK Posavje Krško v ustanavljanju

Članki iz rubrike