sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
0 24.02.2019 08:52:40

LEGENDA MARIBORA: To je razlog, zakaj sem se ODLOČIL za TAKŠNO POTEZO

Grega Wernig
Potem ko se je razšel s češko Karvino, je v zraku kar dolgo viselo vprašanje, kje bo Aleš Mertelj nadaljeval kariero. Najprej se je zdelo, da bo ostal v tujini, naposled pa se je vrnil domov. Domov domov. Tja, kjer se je vse začelo.

V jesenskem delu sezone je v dresu Karvine odigral 13 prvenstvenih preizkušenj, njegov status je bil spodoben, po spremembi na klopi pa se je poslabšal. Nov trener je imel drugačno vizijo, jasno je sporočil, da zaupa nekaterim drugim igralcem in Alešu Mertlju tako ni preostalo drugega, kot da zamenja klubske barve. Z vodilnimi možmi češkega prvoligaša se je dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja ter začel iskati pravšnjo rešitev za nadaljevanje kariere. Najprej se je zdelo, da bo ostal v tujini, toda ponudbe, ki bi zadovoljila njegove ambicije, ni bilo, zato se je odločil za vrnitev na sončno stran Alp. In ne samo to, vrnil se je k domačemu ognjišču in si spet oblekel dres Triglava. Nazadnje se je to na uradni preizkušnji zgodilo 31. maja 2008, ko so Kranjčani v zadnjem krogu 2. SNL z 1:0 izgubili v Zavrču. Aleš Mertelj je v Halozah zaigral s kapetanskim trakom na roki, prvoligaški debi v gorenjski opravi pa ga šele čaka.

Opažam, da se stvari premikajo na bolje

"Že v prejšnjih letih smo bili v stikih, zdaj so se uresničili pogoji za sodelovanje. Opažam, da se stvari v Kranju premikajo na bolje, tudi po pogovorih s predsednikom in športnim direktorjem sem se prepričal, da so zadeve zastavljene malce drugače kot v preteklem obdobju. Vse skupaj se spreminja. Prihodnje leto bo Triglav praznoval nadvse častitljivih sto let delovanja, prav tako me z optimizmom navdaja spoznanje, da novi župan prihaja iz športnih krogov. Spozna se na to področje in tudi zato verjamem, da se bo slej ko prej izboljšala infrastruktura. Da bo stadion dobil nove tribune in žaromete ter da bodo seveda tudi drugim športom zagotovljene boljše razmere," je uvodoma povedal Aleš Mertelj. "Kar zadeva ekipo, ima gotovo dovolj potenciala. Fantje so zagnani, delajo zares odlično in premorejo dovolj kakovosti. Nekaj so že dali skozi, v mlajših reprezentančnih selekcijah so igrali in igrajo zato, ker so dobri. Močno upam, da nam bodo tudi navijači stali ob strani. Verjamem, da se bomo vsi skupaj prebudili, da se bo prebudila Gorenjska in spet zadihala z nogometom. Verjamem, da lahko ustvarimo pozitivno zgodbo. Iskreno verjamem," je nadaljeval 31-letni nogometaš.

mertelj dw
Drago Wernig - TAKA

Pripravljen sem prevzeti to vlogo

Mladi seveda potrebujejo nekoga, od katerega se bodo lahko učili tako na igrišču kot ob njem. To vlogo je zdaj prevzel naš sogovornik, ki bo nedvomno svetilnik moštva. Talenti so dobili zgled, ob katerem bodo gotovo trenirali še bolj zagnano kot do zdaj. V to jih sili pristop izkušenega vezista, ki je zvezdne trenutke doživljal v Ljudskem vrtu, kjer si je prislužil status klubske legende. Je profesionalec od glave do pete in tudi njegovi nasveti bodo zlata vredni. "Vsekakor je to tudi odgovornost, česar se dobro zavedam, a takšno vlogo sem pripravljen prevzeti. Navajen sem je bil že v preteklosti, mlajšim vedno rad kakorkoli pomagam. Zame to ne predstavlja težave, tako ali tako se veliko družimo, večino dneva preživimo skupaj. Res upam, da lahko fante kaj naučim, prav tako upam, da se lahko od mlajših kaj naučim tudi jaz. Vsi pa imamo skupen cilj – vse je podrejeno obstanku. Iz treninga v trening se trudimo po najboljših močeh, pristop je takšen, kot mora biti, motivacija je na najvišji ravni. Imamo mešanico mladosti in izkušenj, veliko ambicij in trenerja, ki odlično obvlada svoj posel. Vsi skupaj si prizadevamo, da bi bili čim uspešnejši. Nadvse pomembno je, da smo lačni dobrih dosežkov," je poudaril Aleš Mertelj, ki slovi tudi po tem, da je velik 'univerzalec'; v dozdajšnji karieri je igral na številnih položajih. So ga Kranjčani v svoje vrste povabili kot vezista, osrednjega branilca, desnega bočnega branilca … "Hja, sem zadnji vezni, a če bodo vmes okoliščine morda takšne, da bo treba igrati tudi kaj drugega, sem ekipi pripravljen pomagati tudi tako. Toda verjamem, da imamo dovolj široko izbiro za vse vloge, da ne bo nepredvidenih težav in da za kaj takega vendarle ne bo prave potrebe. Poleg tega imam v mlade fante neizmerno zaupanje ob prepričanju, da imajo še več kot dovolj prostora za napredek. Iz dneva v dan so lahko boljši, vendar se morajo hkrati zavedati, da so že dobri. Niso zaman v prvi ligi in v reprezentančnih selekcijah. To je plod znanja, potrebujemo še pravšnjo miselnost. Verjeti moramo v skupni cilj. Skupaj z navijači,« je dodal Aleš Mertelj, ki so ga v svoje vrste želeli privabiti še nekateri prvoligaši. »Vsem se zahvaljujem za vabilo, toda na koncu je prevladala želja po Gorenjski. Tukaj sem prepoznal potencial, iskal sem takšen izziv."

Članki iz rubrike