Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 29.01.2019 08:34:15

MUAMER VUGDALIĆ: Na TAK NAČIN sem se POSLOVIL od LJUDSKEGA VRTA

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji branilec vijoličastih se je lotil prvega samostojnega izziva v članskem nogometu.

Ko so se v Radomljah razšli s trenerjem Nerminom Bašićem, ga bržčas ni bilo junaka, ki bi si drznil napovedati, da bo ambicioznega strokovnjaka iz Travnika nasledil Muamer Vugdalić. Toda predsednik Matjaž Marinšek in športni direktor Dave McDonough sta poskrbela za precejšnje presenečenje in vodenje rumenih bojevnikov zaupala nekdanjemu reprezentantu. V preteklih osmih letih je uspešno deloval v nogometni šoli v Ljudskem vrtu, v vodilnem drugoligašu pa se je prvič lotil samostojnega izziva v članskem nogometu, s katerim se je sicer že srečal kot pomočnik Krunoslava Jurčića.

Služba v nogometni šoli pod Kalvarijo je razmeroma varna, zato je odhod na klop drugoligaša za marsikoga precejšnje presenečenje. Je bilo morda vendarle kaj kolebanja in negotovosti ali je bila odločitev za nov izziv sprejeta v trenutku? "Želja, da bi se preizkusil v članskem nogometu, je živela že od nekdaj. Navsezadnje sem se s tem namenom tudi začel ukvarjati s tem poklicem. In ne, nisem kolebal. Ko se je pojavila možnost, da prevzamem vodenje Radomelj, sem bil odločen, da jo bom izkoristil," je pojasnil priljubljeni Piko, ki je bil pri vijoličastih ob igrišču v zadnjih osmih letih.

Kakšen pa je bil odziv odgovornih v Ljudskem vrtu? "Zelo pozitiven in spoštljiv. Tako direktor šole Sebastijan Harc kot športni direktor kluba Zlatko Zahović sta razumela mojo ambicioznost. Zahvalila sta se mi za dozdajšnji prispevek ter mi zaželela veliko uspeha v prihodnje. Pravzaprav to velja za vse v Mariboru, razšli smo se korektno. Zelo korektno," je odvrnil Muamer Vugdalić, ki noče skrivati, da se novega izziva neizmerno veseli.

CELOTEN POGOVOR Z MUAMERJEM VUGDALIĆEM SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike