benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 29.01.2019 08:15:53

Nekdanji ljubljenec Viol išče nov klub, spregovoril tudi o vrnitvi v Slovenijo in Mariboru: V stiku sem bil ...

Aleš Mertelj
Grega Wernig
Prejšnji teden je obiskal Ljudski vrt. Njegov drugi dom. Četudi mu je pred začetkom nove sezone po devetih letih pomahal v slovo, je Aleš Mertelj še vedno doma pod Kalvarijo. Ko se je pred prijateljsko tekmo med Mariborom in svojim zdajšnjim klubom češko Karvino, kamor je odšel po epizodi v vijoličastem, sprehajal po prostorih hrama mariborskega nogometa, se je počutil domače, zelo domače.

Praktično ga ni bilo človeka, ki ne bi že pred začetkom tekme med Mariborom in Karvino stopil do Aleša Mertlja, ga toplo pozdravil in mu še bolj toplo stisnil roko. Nekdanji dolgoletni podkapetan vijoličastih je v štajerski prestolnici ostal izjemno priljubljen. Navijači so ga cenili zaradi njegovega profesionalnega odnosa in predanosti, osebje, odgovorno za vsakodnevno funkcioniranje vijoličastega kluba, pa ga je imelo rado zaradi njegove prijaznosti.

Ko se je pred tekmo sprehajal po Ljudskem vrtu, je bil tako deležen zelo toplega sprejema. Še topleje so ga sprejeli nekdanji soigralci, s katerimi se je po koncu dvoboja kar nekaj časa družil. Mertelj je obiskal tako domačo kot gostujočo garderobo in bil v obeh lepo sprejet, bolj domače pa se je zagotovo počutil v garderobi Maribora, čeprav je uradno še vedno član Karvine. Devet let je pač zelo dolga doba in v tem času tvoja kri, tako trdijo mnogi, postane vijoličasta. In takšna ostane do konca življenja.

Dolgoletnega člana Maribora, ki je v svoji karieri igral tudi za Triglav in Koper, pred začetkom nove sezone pa se je prvič v svoji karieri preizkusil tudi v tujini, po prijateljski tekmi med njegovim nekdanjim in zdajšnjim klubom nismo želeli motiti. Preveč je užival, preveč ljudi je moral pozdraviti, se z njimi rokovati in na kratko pogovoriti, da bi mu kratili dragocene minute. Namesto tega smo se zmenili za pogovor dan, dva kasneje.


»Vedno se je lepo vrniti v Ljudski vrt, tukaj sem preživel prečudovita leta. Znova sem videl tako svoje nekdanje soigralce iz Maribora kot zdajšnje iz Karvine. Zanimiva izkušnja. Pred obema ekipama je zanimivo nadaljevanje prvenstva,« se je Mertelj najprej dotaknil svojega obiska pod Kalvarijo. In na kratko pokomentiral tudi tekmo, ki se je končala z izidom 0:0 in na kateri je bilo priložnosti zares malo. »Pri Karvini se vidi, da je prišel nov trener in sedem novih igralcev. Igrajo v drugačnem sistemu, kot smo mi igrali jeseni. Pravzaprav igrajo povsem drugače. Novi trener je pripeljal svoje igralce iz Slovaške, ki jih bolje pozna in jim bolj zaupa. Tudi zato sem se jaz znašel na stranskem tiru. Pri Mariboru se je videlo, da so manjkali številni reprezentanti. Tekma je bila čvrsta, končala bi se lahko v korist enih ali drugih. Toda cilj teh tekem je, da igralci dobivajo minute, da se čim bolje pripravijo na sezono. Resda na vsaki tekmi želiš zmagati, toda rezultat tu ni v ospredju,« je dejal 31-letni vezist.

Vse možnosti so odprte
Z nogometašem, ki je 16-krat oblekel tudi dres slovenske nogometne reprezentance, smo se pogovarjali tudi o njegovi prihodnosti. Pred dnevi so namreč iz češkega kluba Karvina sporočili, da Mertlja ne bodo vzeli na priprave, saj nanj ne računajo več. Zanimalo nas je torej, kakšen je njegov trenutni status. Je prost igralec ali je še vedno vezan na češkega prvoligaša? ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBRETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike