natasa ralijan tic gasper Odkrito.si

Bivša partnerica Gašperja Tiča nikogar ne ...

Severina Kojić Svet24.si

Veselje v družini Kojić: Severina delila veselo ...

horoskop Petisvet.si

Horoskop: od 22.4. do 28.4.2019

potres, filipini, 22. 3 Svet24.si

FOTO: »Mogoče jih je slišati, kako kričijo od ...

Igor Pervić Svet24.si

Umrl zlati deček srbske kinematografije

gašper hafner Njena.si

Dvojno presenečenje na posestvu Hafner

4_Isaac in Patricija_fb Njena.si

Žena Isaaca Palme je prelepa nosečka

STA
STA
0 01.09.2018 07:55:38

Nogometne legende danes v Biljah za dobrodelne namene

vszi
V Biljah bo danes lokalno nogometno društvo priredilo nogometni praznik z dobrodelnim namenom. Dogodek bo zaradi zvezdniške mednarodne udeležbe močno presegel lokalne okvirje, zato organizatorji obljubljajo pravi spektakel.

Gre sicer za osmo izvedbo dobrodelne tekme v malem kraju pri Novi Gorici, ki ima okoli tisoč prebivalcev. Ta je v preteklosti že privabila visoke goste iz tujine, vendar ND Bilje za letošnje leto obljubljajo najbolj udarno zasedbo doslej. Tudi zato, ker se je pri vabljenju gostov vključil predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Udeležbo so tako med drugimi potrdili Portugalca Luis Figo in Nuno Gomes, Italijana Alessandro del Piero in Marco Materazzi, Nizozemca Frank de Boer in Pierre van Hooijdonk, Srba Dejan Stanković in Nemanja Vidić, Anglež Robbie Keane in Španec Gaizka Mendieta. Prisotni bodo še številni nekdanji slovenski reprezentanti.

Na tekmi bodo igrali tudi Čeferin in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović ter predsednik republike Borut Pahor. Kot trenerja bosta delovala selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič in portugalski nogometni strateg Andres Villas-Boas.

Biljenski dobrodelni spektakel se je v preteklih letih razvil pod pokroviteljstvom predsednika republike in privabljal vidnejše slovenske športnike in druge znane osebnosti, pred tremi leti pa je doživel tudi pridih mednarodne note z obiskom monaškega kneza Alberta.Letošnjo tekmo bo prek televizijskega signala prenašal Kanal A, dogajanje pa bodo organizatorji popestrili z zabavnim programom. Zbrana sredstva od prodaje vstopnic in donacij bodo v enakem deležu razdelili med Zavodom Vozim in mednarodno organizacijo Commongoal.

Po pojasnilih podpredsednika biljenskega društva Matjaža Nemca je organizacija Commongoal prepričala aktivne nogometaše svetovnega kova, da donirajo del mesečnih prihodkov za otroke iz držav tretjega sveta.

Zavod Vozim po drugi strani združuje poškodovance, predvsem para- in tetraplegike, katerih glavni razlog je promet, je v času priprav na dogodek pojasnil direktor zavoda David Razboršek. Pri tem izvajajo v prvi vrsti preventivne programe na področju prometa in alkohola.

Predsednik Uefe Čeferin pričakuje, da bo dogodek nekaj posebnega. "Nogomet v resnici prispeva k socialnim spremembam in izboljšuje življenja ljudi po svetu. Na tej tekmi bomo zbirali sredstva, s katerimi bomo pomagali otrokom in mladim v Sloveniji in v svetu," je po poročanju portala 24ur.com dejal najvišji predstavnik evropskega nogometa.

Članki iz rubrike