Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 31.08.2018 19:31:17

Čeferin navdušen nad idejo kandidature Združenega kraljestva za SP 2030

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin je navdušen nad idejo, da bi Združeno kraljestvo leta 2030 skupaj gostilo svetovno prvenstvo. Angleška nogometna zveza je namreč nedavno razkrila, da resno razmišlja o kandidaturi za SP, ki bi ga skupaj organizirale Anglija, Škotska, Wales in Severna Irska.

Anglija je leta 1966 že gostila SP, od leta 2026 pa bo na mundialu igralo 48 namesto 32 reprezentanc. Čeferin je nad angleško idejo navdušen iz več razlogov.


"Mislim, da bi bila to modra poteza. Infrastruktura v Združenem kraljestvu je zelo dobra. Če kandidira več dežel, je več možnosti, da kandidatura uspe. Z druge strani pa imaš nekaj glasov manj," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v Monaku dejal Čeferin.

Leta 2030 so namero za organizacijo SP izrazile že severnoafriške države na čelu z Marokom ter združene Argentina, Paragvaj in Urugvaj. Čeferin meni, da bo leta 2030 čas, da se največji nogometni turnir vrne na staro celino. "Večkrat sem rekel, da je čas za SP v Evropi. Sam bom vztrajal pri tem, da se leta 2030 za turnir poteguje le ena evropska kandidatura. Nočem, da je Evropa razdeljena zaradi SP in zaradi oddaje glasov kandidaturam."

Značke: nogomet, sp, uefa

Članki iz rubrike