Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

reševalci, rešilec, gozd, nesreča, gasilci, splošna, kraj zločina Svet24.si

Med podiranjem bukve ga je ubila češnja

lakner1 - foto Andrej Kriz Svet24.si

Za 30 kilogramov lažji pevec Žiga Lakner se ...

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

inot Njena.si

Za vedrim nasmehom se skriva kruta zgodba

STA
STA
0 01.08.2018 10:33:25

Spektakel brez primere: V Slovenijo prihajajo FIGO, STANKOVIĆ, SILVA, KAREMBEU in mnogi drugi!

Bilje bodo 1. septembra že osmič gostile dobrodelni nogometni spektakel, ki bo imel dvojno mednarodno noto. Zbrana sredstva bodo namreč razdelili slovenskemu Zavodu Vozim in mednarodni organizaciji Commongoal, svojo prisotnost na tekmi pa je že potrdilo več tujih zvezdniki, kot Portugalec Luis Figo, Nizozemec Frank de Boer in Srb Dejan Stanković.

Poleg omenjenih igralcev bodo v Biljah nastopili še številni nekdanji nogometni zvezdniki, kot so Brazilec Gilberto Silva, Portugalec Nuno Gomes, Srb Nemanja Vidić, Španec Gaizka Mendieta ter Francoz Christian Karembeu, je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Novi Gorici razkril podpredsednik Nogometnega društva Bilje Matjaž Nemec.

Biljenski dobrodelni spektakel je v preteklih letih pod pokroviteljstvom predsednika republike potekal ob navzočnosti večine vidnejših slovenskih športnikov, pred tremi leti pa so doživeli tudi pridih mednarodne note z obiskom monaškega kneza Alberta, je spomnil Nemec. Kot je dodal, pa bo letošnja zasedba "predvsem barvita zaradi posameznika, ki nosi ime Aleksander Čeferin."

Tekmo bo prek televizijskega signala prenašal Kanal A. Zbrana sredstva bodo letos v enakem deležu razdelili med Zavodom Vozim in mednarodno organizacijo Commongoal. Ta je prepričala aktivne nogometaše svetovnega kova, da donirajo del mesečnih prihodkov za otroke iz držav tretjega sveta, je navedel podpredsednik biljenskega kluba.


Zavod Vozim po drugi strani združuje poškodovance, predvsem para- in tetraplegike, katerih glavni razlog je promet, je pojasnil direktor zavoda David Razboršek. Pri tem izvajajo v prvi vrsti preventivne programe na področju prometa in alkohola. Kot je dodal, "nam bo s pomočjo tega dobrodelnega turnirja... uspelo še več mladih osvestiti in vplivati nanje, da se njihove sanje ne končajo z enim nesmiselnim dejanjem".

Prav s pomočjo medijske pozornosti dogodku si Razboršek nadeja, da bodo tako preprečili marsikatero prometno nesrečo, ki predstavlja prvi vzrok smrti med mladimi.

Vodja projekta Sebastjan Komel je pojasnil, da bodo sredstva zbirali na več načinov. Prvi vir bodo vstopnice, ki bodo sprva na voljo na sedežu Nogometnega društva Bilje, kasneje pa tudi prek Eventima. Cena vstopnic bo 15 evrov za odrasle in pet evrov za mlade do 16. leta. Poleg tega bo mogoče poslati dobrodelna sms sporočila s ključno besedo "vozim" ali "vozim5", na sami tekmi pa bo potekala tudi dražba dresov.

Partner pri dogodku bo tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS). Predsednik NZS Radenko Mijatović je spomnil, da ima zveza tudi veliko družbeno odgovornost, da pomaga vsem humanitarnim projektom z izjemno plemenitimi nameni, kakršen je tekma v Biljah. Letošnji dogodek presega slovenske okvire in bo imel izjemno udeležbo, zato je Mijatović ocenil, da bo tudi odziv javnosti, ne le slovenske, izjemen.

Članki iz rubrike