Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
1 09.06.2018 17:36:03

KAJ PA TOLE!? Slovenski klub bo kadroval po vzoru ATHLETICA iz Bilbaa

Nikola Miljković
Napredovanje v višji kakovostni razred zahteva tudi višja finančna sredstva.

Nekoč so bili prvoligaši, ki jih je občudovala vsa Slovenija, nakar so za daljši čas mrknili, toda vmes so se Beltinčani spet lotili dela. Vprašanje je, če se bodo kdaj lahko vrnili na nekdanjo raven, toda z napredovanjem med drugoligaše so vsekakor storili pomemben korak naprej.

Nogometaši Beltincev so bili v dodatnih kvalifikacijah boljši od Bleda. Na domačem igrišču so se z Gorenjci razšli z izidom 1:1, v gosteh so zmagali z 1:0 in se veselili napredovanja. "V dveh tekmah smo dokazali, da smo zasluženo napredovali, čeprav je dejstvo, da je Bled kakovostna ekipa z zelo dobrim trenerjem. In da, imeli smo tudi kanček sreče, ki je v športu pač nujno potrebna," je povedal trener kanarčkov Zlatko Gabor.

UO kluba je tudi uradno potrdil, da se bo nekdanji prvoligaš lotil drugoligaškega izziva. "Zavedamo se zahtevnosti naloge, ki je pred nami, a nam ambicioznosti in motivacije ne manjka. Popolnoma jasno je, da bo največji izziv zagotoviti potrebna finančna sredstva, toda s tovrstnimi težavami se ubadajo tudi številni drugi klubi. To nas ne bo odvrnilo od naših želja in verjamem, da smo zmožni uvrstitve v sredini lestvice."

beltinci ac
Aleš Cipot/Fotolens
Brez novih moči ne bo šlo. "Imamo zgolj 13, 14 igralcev, potrebujemo jih še sedem ali osem. Ampak ni dvoma, da to ne bodo zveneča imena, ne moremo si jih privoščiti. V svoje vrste bi radi privabili ambiciozne in delavne mladeniče iz bližnje okolice. Na levi in desni strani imamo Muro ter Nafto, ki pišeta lepi novi zgodbi na višji ravni, zato kakopak potrebujeta okrepitve od drugod; če se malce pošalim, se mi nameravamo sestave kadrovskega mozaika lotiti po baskovsko. Oziroma po vzoru Athletica iz Bilbaa. Prizadevali si bomo prepričati domače, prekmurske fante, naj se nam pridružijo," je razkril nekdanji odlični napadalec na beltinški klopi.

Članki iz rubrike