Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 18.04.2018 08:42:06

Tega si NI UPAL vprašati nihče. Koliko je ZAVISTI v slačilnici Mure?

Grega Wernig
Soboški črno-beli so daleč najbolj učinkovita ekipa v drugoligaški druščini.

Nogometaši Mure se z velikimi koraki približujejo tako zelo želenemu cilju in moral bi se zgoditi pravi mali čudež, da v prihodnji sezoni ne bi tekmovali med elito na sončni strani Alp. Črno-beli so sedem krogov pred koncem prvenstva prepričljivo na vrhu lestvice in bolj ali manj je jasno, da je napeta končnica za prvo mesto bržkone izključena.

Ante Šimundža in njegovi varovanci imajo kar štiri zmage več od najbližjih zasledovalcev in seveda so tudi najučinkovitejša ekipa lige. Na dozdajšnjih 23 preizkušnjah je dosegla 69 golov oziroma v povprečju natanko tri na tekmo.

Pogled na lestvico strelcev je temu primeren, med najboljšimi šestimi so kar trije muraši. Na vrhu sta Luka Bobičanec in naftaš Marko Roginić, ki sta dosegla 14 zadetkov, enkrat manj je bil uspešen Rok Sirk, Anel Hajrić iz Radomelj se je med strelce vpisal 12-krat, 11-krat sta bila uspešna še en član zasedbe iz Fazanerije Amadej Maroša in Alen Neskić iz Rogaške. Glede na kakovost ekip je logično pričakovati, da bo prestižni naziv kralja strelcev pripadel enemu od igralcev, ki jim s klopi poveljuje nekdanji odlični napadalec vijoličastih, ob tem pa za marsikoga ni odveč vprašanje, kako interni troboj vpliva na stanje duha v slačilnici. Je morda med strelci zaznati kaj zavisti?

"S tem, kdo je kje na lestvici strelcev, se ne obremenjujemo. Ravno po tekmi z Brdi, na kateri je Rok Sirk denimo dosegel dva gola, smo se pogovarjali o tem. Podal sem mu pri osmih od njegovih 13 zadetkov, kar prav gotovo razkriva, da med seboj ne tekmujemo. Seveda vsak rad zatrese mrežo, ampak najpomembnejši je uspeh ekipe," odgovarja Luka Bobičanec in dodaja: "Za vsakega igralca je nagrada, če doseže lepo število golov, toda med nami ni nobene zavisti. Nikakor ne! Naš edini cilj je z Muro se uvrstiti v prvo ligo. To je edino vodilo. Če bomo Sirk, Maroša ali jaz na koncu morda še na prvem mestu lestvice strelcev, bo to le še dodatna nagrada. Za vse nas, saj se na igrišču odlično razumemo in sodelujemo. Vsekakor upam, da bo eden od nas na vrhu."

Članki iz rubrike