Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Lucijan Pejčič
Lucijan Pejčič
5 31.03.2018 08:00:54

AĆIMOVIĆ: Zahovića dobro poznam in vem zakaj je naredil kar je

Grega Wernig
Mileta Aćimovića ni treba posebej predstavljati - strelec gola stoletja za reprezentanco, otrok Olimpije, ki je v tem klubu opravljal tudi vlogo športnega direktorja...



Pred nami je specifičen derbi, saj je v zelo kratkem času prišlo do velike točkovne razlike med tekmecema.

Glede na to, kar smo videli doslej, in glede na stanje na lestvici» ima Olimpija na domačem stadionu zaključno žogo. V tem trenutku ima Olimpija deset točk več od Maribora. Če zmaga na derbiju, jih bo imela 13, kar pa je že prevelika prednost, da bi jo do konca sezone zapravila. Jaz bi celo povsem odrezal stanje na lestvici. Doslej osvojene točke na derbiju niti niso tako pomembne. To je specifična tekma, na kateri bo pomembna dnevna forma, predvsem pa je to zelo posebna tekma za prave igralce. Koliko točk na lestvici ločuje ekipi, je na derbiju v tem pogledu nepomembno. Navijači derbi doživljajo povsem drugače, to je zanje tekma leta, na kateri – ne glede na vse – želijo zmago. Če ne drugega, gre za prestiž. Na drugi strani pa je za klub, zanimivo, to prav takšna tekma kot vse druge. Vredna je le tri, ne pa denimo devet točk. Maribor res mora zmagati. Vendar si ne predstavljam, da bi na derbiju ena ekipa previdno čakala na svoji polovici. Seveda je mogoče igrati na rezultat 0:0, je pa to v praksi zelo težko uresničiti; še posebej za domačina pred polnimi tribunami na svojem stadionu. V to ne verjamem, zato pričakujem zelo dobro tekmo, na kateri bosta šli obe ekipi odprto na zmago.

Kako bodo zadnji dogodki okoli Zlatka Zahovića na tej tekmi vplivali na mariborsko ekipo?


Maribor je doma povsem nepričakovano izgubil s Krškim. Potem se je zgodil ta incident z Zlatkom Zahovićem in kar naenkrat se ni nič govorilo o tem, kdo je bil odgovoren za prejeti zadetek, zakaj je ekipa izgubila, kaj se dogaja z igralci ... Vsa pozornost je bila preusmerjena v Zahovića. Verjemite mi, medijski mir je igralcem zelo ustrezal. Zlatka zelo dobro poznam. Za Maribor je naredil ogromno, ne vem pa, kaj ga tako močno razburi, da pride do takšnih odzivov. Vse ljudi je mogoče sprovocirati, njega pa je očitno mogoče še nekoliko hitreje kot druge.


Ste bili glede na to, da se poznata še iz igralskih časov, ob zadnjem ekscesu zelo presenečeni ali niti ne?
Težko odgovorim na to vprašanje. Odzivi so od človeka do človeka različni. Mislim, da bi mene sprovocirala vprašanja, ki njega sploh ne bi, na drugi strani pa njemu zraste pritisk ob vprašanjih, ob katerih bi jaz ostal popolnoma miren. Bi pa še enkrat opozoril na to, da je Zlatko s tem dejanjem igralcem kupil mir pred derbijem.

Več v tiskani izdaji EKIPE SN ali na https://trafika24.si/revija/ekipasn

Članki iz rubrike