Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ro
ro
0 14.03.2018 10:53:08

Debi najbolj vznemirljive ptujske okrepitve: Ni le hitrejši od Ronalda in Bala, je tudi dober

nk-drava.com
Nogometaši Drave in Fužinarja bodo danes odigrali zaostalo tekmo prvega spomladanskega kroga v 2. SNL.

Drava bo imela v nadaljevanju prvenstva v drugoligaški druščini močnejšo zasedbo kot v jesenskem delu sezone. Za to so poskrbeli prihodi Aleksandra Šelige, Mitje Reška, Matthiasa Fanima, Jake Bizjaka in Roka Pirtovška. "Vsi so se dobro vključili v ekipo in predstavljajo dodano vrednost, za našo zasedbo bodo prav gotovo pomembni," pravi trener Simon Sešlar, ki bo na vse nove moči računal že na današnji tekmi proti Fužinarju, ki se bo na Ptuju začela ob 15. uri.

Aleksandra Šelige ni treba posebej predstavljati, Matija Rešek je prav tako znan obraz, Jaka Bizjak se je preizkusil že v dresu Rudarja, Rok Pirtovšek je obetavni vezist iz Šampiona, najbolj vznemirljiva okrepitev pa je prav gotovo Matthias Fanimo. Gre za 24-letnega otroka West Hama, ki ima poleg angleškega tudi nigerijski potni list. In gotovo je tudi slednje prispevalo k temu, da se je odločil za ptujski izziv. Najbrž niste pozabili, da ima Drava od začetka sezone nigerijske vlagatelje, s katerimi odlično sodeluje tudi nekdanji zvezdnik Nkwankwo Kanu, ki se je že mudil na Ptuju ter bil nad sprejemom in projektom prvega moža kluba Nastje Čeha tako navdušen, da je obljubil pomoč. In obljubo je izpolnil, saj ima največ zaslug za prihod Matthiasa Fanima, ki je za mlajše angleške reprezentance odigral 19 tekem. Z dobrimi igrami v West Hamu si je prislužil vpoklic v selekcijo do 16 let, pozneje je zaigral še za izbrani vrsti U-17 in U-18, potem pa so njegovo pot zaznamovale tudi težave s poškodbami. Leta 2015 je zapustil matični klub in v dveh sezonah zaigral še za tri angleške nižjeligaše, vendar tudi v dresih Bishop's Stortforda, Eastleigha in Margata v glavnem ni igral.

Na Ptuj je prišel z željo po novem začetku, kot smo že pisali, pa je novi igralec Drave ekstremno hiter. Posebna merjenja hitrosti v akademiji West Hama pred leti so razkrila, da je bil hitrejši celo od Cristiana Ronalda, Garetha Bala in Thea Walcotta, z višjo hitrostjo se je lahko pohvalil le zvezdnik Manchester Uniteda Antonio Valencia. »Res je izjemno hiter,« je smehljaje pritrdil Simon Sešlar, a poudaril, da hitrost nikakor ni njegova edina odlika: "Dejstvo je, da se še malce lovi. Pred tem nikoli ni treniral in igral na umetni travi, mi pa smo na takšni podlagi opravili glavnino vadbe, zato je imel nenehno manjše težave, ki so bil seveda moteče. Ampak se trudi, je motiviran, vsekakor pa gre za nadvse kakovostnega igralca. Glede tega ni niti najmanjših dvomov. To je opazno pri vsakem sprejemu žoge, pri številnih potezah."

Članki iz rubrike