Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 05.03.2018 07:55:15

ZVENEČA kadrovska okrepitev v Kopru! Na Bonifiko prihaja nekdanji veliki zvezdnik Dinama in Hajduka!

Reuters
Tudi njemu se lahko Luka Modrić in Marko Pjaca zahvalita za taki karieri.

V Kopru so se odločili, da okrepijo svoj strokovni štab za delo z mladimi. Športni direktor kozličkov Boško Županović se je za sodelovanje dogovoril z nekdanjim zvezdnikom Dinama in Hajduka Stjepanom Deverićem, ki je odigral tudi šest tekem za jugoslovansko reprezentanco. Tudi na olimpijskih igrah leta 1984 v Los Angelesu, kjer je osvojil bronasto kolajno. Priljubljeni Štef je bil odličen napadalec, ki je v modrem zagrebškem dresu odigral 147 tekem in dosegel 35 golov, v beli opravi dalmatinskega ponosa je zbral 68 nastopov in se 28-krat vpisal med strelce.

Po koncu igralske kariere se je preselil v trenerske vode. Nazadnje je deloval v Združenih arabskih emiratih, pred tem je vodil Segesto, Marsonio in Zrinjski, največ časa pa je preživel v nogometni šoli Dinama Hitrec-Kacijan, kjer je bil pri kadetih prvi trener Luke Modrića, ki se je po končani osnovni šoli iz Zadra preselil v Maksimir. Bil je tudi prvi trener, ki je zvezdniku Reala omogočil igranje na članskem nivoju, potem ko ga je kot 17-letnega fanta vzel s seboj v Zrinjski.

Stjepan Deverić je pomembno vplival tudi na kariero še enega hrvaškega zvezdnika, ki ima trenutno pri Schalkeju status posojenega igralca Juventusa. Ko je vodil mladinsko ekipo Lokomotive, je vztrajal, da se Marko Pjaca iz kadetske zasedbe preseli pod njegovo okrilje, nato ga je hitro priporočil trenerju članskega moštva Tomislavu Ivkoviću. Zdaj bo nove talente torej iskal na slovenski obali ...

Članki iz rubrike