stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
2 02.02.2018 11:40:24

Prvi mož MURE: Govoriti o čudežu je nesmisel, v prvo ligo pa nočemo zato, da bi ...

Aleš Cipot/Fotolens
Čeprav predsedniški stolček zaseda Boris Cigüt, je popolnoma jasno, kdo v Fazaneriji sprejema najpomembnejše odločitve oziroma kdo ima prvo in zadnjo besedo. Kdo je prvi mož. To je Robert Kuzmič, ki si je pred dvema letoma drznil lotiti se velikega izziva, ki so se ga po dveh mrkih vsi na ravnici izogibali kot hudič križa.

Odločil se je, da bo poskušal prebuditi spečega prekmurskega velikana in ga vrniti na nekdanja pota. Uspešni poslovnež, ki je uradno član UO kluba, je skupaj s sodelavci na zelo dobro poti, da Muro vrne med slovensko elito, ki jo navijači tako zelo nestrpno pričakujejo.

V Murski Soboti po koncu prvega dela prvenstva na slovenskem drugoligaškem prizorišču z veseljem pogledujejo na lestvico. Mura je prepričljivo na vrhu, prav tako kot rezultatski dosežki pa je pomembno, da so razmere v klubu pod nadzorom. "Delo poteka po načrtih, sledimo začrtani strategiji in si prizadevamo uresničevati zastavljene cilje. Za zdaj nam vse skupaj kar dobro uspeva," z zadovoljstvom v glasu pravi Robert Kuzmič, ki ne skriva najvišjih ambicij, vendar hkrati dodaja: "Popolnoma razumljivo je, da nas zanima napredovanje, da je naš cilj igrati v prvi ligi, ampak gremo korak za korakom. Tekmo za tekmo. Ne smemo preskakovati, a seveda upam, da se bomo vse bolj približevali tistemu, kar si tako želimo, in naposled to tudi uresničili."

robert kuzmic ac
Aleš Cipot/Fotolens
Slišati je razmišljanja, da bi bil pravi športni čudež, če si Mura po odlični jeseni ne bi zagotovila vstopnice med elito. "Na takšne napovedi se ne oziramo, z njimi se ne obremenjujemo. Kakšen čudež neki?! Govoriti o tem je brez zveze. Šport je nadvse nepredvidljiv, v trenutku se lahko vse obrne, se postavi na glavo. Jasno je, da moramo storiti vse, kar je v naših močeh, da se kaj takega ne bi zgodilo, kar bo mogoče zgolj in samo ob pravšnji miselnosti. Misli in vse moči moramo usmerjati le v vsako naslednjo preizkušnjo. Na vsaki želimo biti uspešni, vedno želimo zmagati in res močno verjamem, da bomo na koncu dosegli cilj," razmišlja Robert Kuzmič, za katerega je želeno napredovanje v višji kakovostni razred tekmovanja le vmesni cilj. Tudi v prvi ligi se muraši ne nameravajo zadovoljiti s povprečjem, z bojem za obstanek. "Natančnejše cilje bomo določili naknadno. Ko bo čas za to. Kot sem že dejal, si moramo napredovanje najprej zagotoviti, vsekakor pa ni naša želja, da bi se uvrstili v prvo ligo in se tam borili za obstanek. To prav gotovo ne, v tem ne vidim smisla. V srednjeročni perspektivi se vidimo na mednarodnem prizorišču."

CELOTEN POGOVOR Z ROBERTOM KUZMIČEM, V KATEREM JE GOVORIL TUDI O PRORAČUNU MURE, SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike