Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.02.2018 10:44:36
Deli članek:

Večna rivala v Beleku: Maribor bi moral igrati pred Olimpijo, toda …

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti danes ptoti češkemu prvoligašu, zmaji proti bolgarskemu.

Maribor od zgodnjega četrtkovega jutra ni več edina slovenska ekipa v Beleku. V zgodnjem četrtkovem jutru so na turško riviero prispeli tudi nogometaši Olimpije, ki so nastanjeni v hotelu Sentido, ljubljanska baza je od vijoličastega Susesija oddaljena vsega dva kilometra.

Sicer pa je pred vijoličastimi danes druga prijateljska preizkušnja v Beleku. Po remiju z Vojvodino bo na nasprotni strani češki prvoligaš Sigma Olomouc, ki je po prvem delu prvenstva za Viktorio Plzen in praško Slavio na tretjem mestu na lestvici.

Bilo je predvideno, da se bo dvoboj začel ob 13.30 po srednjeevropskem času, toda vmes se je zgodila sprememba, nov termin je 15.30. Zanimivo, da je to tudi ura začetka uvodnega turškega dvoboja zmajev, varovanci Igorja Biščana se bodo udarili z dvanajstouvrščenim bolgarskim prvoligašem Etarjem.

Seveda ne dvomimo o tem, da bodo vijoličasti in zeleno-beli drug drugega spremljali ter tako preverjali trenutno pripravljenost velikih rivalov. Ne le danes, ampak tudi na prihodnjih preizkušnjah, po lanski aferi, ki jo je z nespametno objavo na družbenih omrežjih sprožil Nejc Vidmar, letos zapletov bržčas ni pričakovati. Ne (le) zato, ker vratar Olimpije okreva v domovini …