zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
0 30.05.2015 12:20:57

2. SNL: Čakajo od leta 1922

Nikola Miljković
Na prvoligaškem prizorišču so pred zadnjim krogom vse najpomembnejše odločitve že znane, v drugem kakovostnem razredu tekmovanja pač ne. Odgovor na najbolj vznemirljivo vprašanje bo ponudilo šele zadnjih 90 minut. O tem, kdo bo prvak, bodo nogometaši vodilnega Aluminija in Krškega odločili v neposrednem dvoboju na Stadionu Matije Gubca.

Lepšega zaključka prvenstva v drugoligaški druščini si skoraj nismo mogli želeti, o naslovu prvaka bo odločilo zadnjih 90 minut. V današnjem popoldnevu bodo oči uprte na Stadion Matije Gubca, kar se najpogosteje dogaja ob spidvejskih spektaklih, tokrat pa bo tako zaradi najpomembnejše postranske stvari na svetu.

Domači Krčani in Kidričani se bodo v neposrednem dvoboju udarili za naslov prvaka. V boljšem položaju so Kidričani, ki imajo dve točki več. Za slavje jim zadostuje neodločen izid, gostitelji za zgodovinski dosežek potrebujejo ves izkupiček, z remijem bi si zagotovili dodatne kvalifikacije. Dob jih namreč v primeru enakega števila točk ne more prehiteti, varovanci Tomaža Petrovića pa imajo v medsebojnih srečanjih za gol boljši izkupiček. Toda zdaj so seveda osredotočeni na boj za prvo mesto in prepričani, da so sposobni velikega dosežka. To je največja tekma v 93-letni v zgodovini kluba iz Posavja, na katero so čakali vse od leta 1922.



Gostitelji napovedujejo rekorden obisk, a brez spodbude ne bodo niti gostje. "Naš cilj je jasen, želimo si vsaj remija," v pričakovanju vročega spopada pravi Damijan Romih.

"Tokrat bomo imeli na voljo najmočnejšo ekipo. Po turbulentnih mesecih smo našli ustrezno raven forme in kemijo med igralci, kar razkrivajo dobri rezultati v spomladanskem delu prvenstva. Pred nami je velika priložnost, da z dobrim rezultatom kronamo uspešno preteklo delo. Pričakujem odlično ozračje. Tekme se veselimo, čeprav se zavedamo, da nas čaka izjemno motiviran nasprotnik, ki je na svojem igrišču še posebej nevaren. To bo za fante nova izkušnja, saj doslej še niso naleteli na obračun, v katerem bi bil vložek tako velik," je pristavil trener Aluminija.

Članki iz rubrike