Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.03.2015 20:52:06
Deli članek:

Vijoličasta premiera na Taboru

Drago Wernig - TAKA

Maribor B nadaljevanje prvenstva v severni skupini tretjeligašev pričakuje na vrhu lestvice.

Medtem ko Ante Šimundža in njegovi varovanci hitijo proti petemu naslovu naslovu prvaka, bo v zgodnjem sobotnem popoldnevu prvenstvo v 3. SNL - sever nadaljevala tudi ekipa Maribor B, ki je jesenski del sezone končala na vrhu lestvice. Prvi spomladanski nasprotnik bo Mons Claudius, tekma v Športnem parku Tabor se bo začela ob 13. uri.

"Fantje so opravili aktivnosti z ustrezno prizadevnostjo, pristopom na visoki ravni. Veseli dojemanje obveznosti s pravim načinom razmišljanja, tudi zadnja pripravljalna tekma v Ivančni Gorici je strokovnemu štabu prinesla dovolj razlogov za zadovoljstvo. Komaj že čakamo, da se začne zares," pravi trener Marko Lešnik, ki seveda rad pogleduje na lestvico, vendar hkrati poudarja: "Stanje na lestvici nas ne zanima, le pravi raven igre. Želimo, da bodo naše tekme dinamične, v znamenju hitrosti, agresivnosti, razigranosti. Namen je znan. Želimo ostati na prvem mestu, hkrati pa se posvečati usposabljanju igralcev za poznejše ali po potrebi tudi sprotne preskoke k članskemu moštvu."

Med kandidati za nastop na uvodni tekmi so Aljaž Cotman, Marino Hamer, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Jani Curk, Luka Lazar, Damjan Marjanović, Matej Filipović, Nik Lorbek, Dino Hotić, Daniel Vujčić, Ranko Moravac, Martin Kramarič, Rok Sirk, Alen Ploj, Bian Paul Šauperl in Anel Hajrić. Zaradi poškodb bosta manjkala Sven Dodlek in Žiga Živko.