nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 28.10.2014 10:09:46

MARIBOR - RADOMLJE: So jih že in spet bi jih

Drago Wernig - TAKA
Že govorica telesa je razkrivala marsikaj. Po nekaj malce bolj nemirnih dneh so vijoličasti za prvenstveno preizkušnjo proti Zavrču strnili vrste in dosegli namen.

Po pomembni zmagi je bilo zaznati olajšanje, že drevi je na vrsti naslednja obveznost. Varovanci Anteja Šimundže se bodo v Ljudskem vrtu v zaostali tekmi osmine finala Pokala Slovenije udarili z Radomljani, ki bi radi favoritu vsaj malce zagrenili življenje.

Mariborčani in Radomljani bodo danes zvečer poravnali pokalni dolg. Odigrali bodo zaostalo tekmo drugega kroga Pokala Slovenije, drevi bomo, potem ko bo že znan prvi polfinalist, naposled dobili še zadnjega četrtfinalista. Favorit je seveda jasen, po sobotnem uspehu na Ptuju se je stanje duha med vijoličastimi razumljivo izboljšalo. V športu je pač tako, da je zmaga vedno najboljše zdravilo.

"Proti Zavrču so bili fantje popolnoma osredotočeni na svoje delo. Na zahtevni igralni površini proti motiviranemu nasprotniku ni bilo lahko, a ob pravšnjem pristopu smo bili na želeni ravni. Tudi miselno," pravi Ante Šimundža, ki je deveto prvenstveno zmago zaradi kazni spremljal s tribun. "To je bilo zame nekaj novega. Toda na tekmo smo se dobro pripravili, prav tako veseli, da so jo člani strokovnega vodstva speljali tako, kot smo se dogovorili. To je gotovo pokazatelj, da razmišljamo enako. Da pihamo v isti rog, če se malce pošalim."

758-8-zahovic dw
Drago Wernig - TAKA

V današnjem pokalnem obračunu z Radomljami se trener vrača na klop. "Na nasprotni strani bo ekipa, ki nam je v prvenstvu že povzročala težave, toda kot pogosto poudarjam, bo največ odvisno od nas. Ne smemo si privoščiti niti odstotka lahkomiselnosti, ohraniti moramo želeno zbranost, biti moramo zelo aktivni. Preprečiti moramo scenarij, ki bi nasprotnikom omogočil miselnost, da nas lahko premagajo. V tekmo moramo vstopiti maksimalno z željo narekovati ritem in biti vseskozi nadvse dejavni, opazni. Tako kot vedno je naš namen popolnoma jasen," je povedal Ante Šimundža, ki zaradi preglavic s kolenom na voljo ne bo imel Jean-Philippa Mendyja.

DEJAN DJURANOVIĆ: DRAGO PRODATI SVOJO KOŽO
Radomljani pod Kalvarijo odhajajo s slabo popotnico, v Areni Petrol je v njihovi mreži odjeknila petarda. "V drugi polovici prvega polčasa se nam je zgodil 'black-out'. V obrambi smo se slabo odzivali, napake so se ponavljale in po hitro prejetih štirih golih je bil dvoboj seveda končan," se je na dogajanje v knežjem mestu ozrl Dejan Djuranović.

"Opazna je kakovostna razlika, ritem je višji, kot smo ga bili navajeni, za igranje na tej ravni nam manjka izkušenj. Ampak velja, kar smo govorili že pred začetkom prvenstva. Da je to poligon za fante, da vidijo, kje so, oziroma da vidimo, kje smo vsi skupaj. Da spoznajo, kaj pomeni tekmovati na prvoligaškem prizorišču. Če nismo optimalni, smo hitro kaznovani. Še zlasti proti tako dobri ekipi, kakršna je Celje. Toda kljub vsemu ni razloga za preplah. Vemo, kam spadamo, in ne preostane nam drugega, kot da se pripravimo na naslednjo preizkušnjo," je nadaljeval trener Radomelj. 

Novince naslednji izziv čaka v Ljudskem vrtu. "Z Mariborčani smo v tej sezoni že odigrali dve solidni, dobri tekmi. V gosteh smo se jim dobro postavili po robu, ob Kamniški Bistrici smo presenetljivo osvojili točko. Upam, da bodo igralci dvoboj z evropsko zasedbo dojeli kot pravšnjo priložnost za dokazovanje. In da bodo v tekmo krenili z mislijo, da lahko gostiteljem povzročimo določene težave, jim otežimo delo in zagrenimo življenje. V vsakem primeru želimo kar se da drago prodati svojo kožo, radi bi se predstavili v čim boljši podobi," pravi Dejan Djuranović, ki bo v začetni enajsterici v primerjavi s sobotno preizkušnjo opravil nekaj sprememb: "Zaradi napornega ritma, ki ga nismo navajeni, bomo nekatere posameznike prisiljeni spočiti, da jih ne bi izgubili za daljše obdobje."

Članki iz rubrike