blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

nu
nu
1 16.05.2024 10:09:05

Nov dan, nova čudežna obramba Jana Oblaka! Glejte to mojstrovino slovenskega kapetana (video)

Profimedia
Sinoči so bile v španskem nogometnem prvenstvu odigrane štiri tekme 36. kroga. Zelo pomembno zmago so dosegli nogometaši Atletica iz Madrida, ki so v gosteh z 0:3 odpravili Getafe in si še dvanajsto sezono zaporedoma zagotovili nastop v ligi prvakov. S tremi zadetki je blestel Antoine Griezmann.

Triintridesetletni Francoz je v predmestju Madrida v prvem polčasu zadel v polno v 27. in 42. minuti. Najprej je izkoristil podajo argentinskega vezista Rodriga, nato pa še Brazilca Samuela Line. Zmago je v drugem polčasu potrdil še z zadetkom v 51. minuti.

Po tekmi Griezmann ni skrival zadovoljstva nad dejstvom, da je s hat-trickom svojemu moštvu ponovno zagotovil nastop v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. "To, da se nam je tolikokrat uspelo uvrstiti v ligo prvakov, je vsekakor nekaj, kar moramo ceniti. Toda ob igralcih in trenerju, ki ga imamo, je to nekaj, kar enostavno moramo narediti," je dejal Griezmann. V vratih Madridčanov je vso tekmo branil Jan Oblak, ki se je tudi tokrat izkazal z izjemno obrambo. Bilo je v 33. minuti tekme, ko je Atletico vodil z 1:0, Oblak pa je z izjemnim posredovanjem preprečil izenačenje. 

Atletico ima dva kroga pred koncem na četrtem mestu neulovljivih enajst točk prednosti pred petouvrščenim Athleticom iz Bilbaa in dve točki zaostanka za tretjeuvrščeno Girono. Na preostalih treh tekmah je v gosteh pri Sevilli pomembno zmago v boju za obstanek dosegel Cadiz. Edini zadetek za goste je že globoko v sodnikovem podaljšku dosegel Sergio Guardiola. Cadiz na lestvici zaseda 18. mesto in ima štiri točke zaostanka za Mallorco, ki zaseda 17. mesto. To kot zadnje omogoča obstanek v ligi.

Prej omenjeni Athletic Bilbao je v gosteh z 2:1 izgubil proti Celti iz Viga, z enakim izidom pa se je končala tudi tekma med Rayom Vallecanom in Granado. Naslov državnega prvaka si je že zagotovil Real iz Madrida, ki ima na lestvici neulovljivih 17 točk prednosti pred Barcelono.

Nocoj bodo sicer na sporedu še tri tekme 36. kroga.

Članki iz rubrike