1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
2 10.04.2024 18:49:25

Po daljši poti do uspeha! Spet Slovenec v vzhodno-nemškem rumeno-črnem peklu

Dynamo iz Dresdna je danes nemški tretjeligaš v boju za uvrstitev v 2. bundesligo. Predvsem pa slovi po svojih izjemnih navijačih.

Stadion Rudolf Harbig z več kot 32 tisoč sedeži je na domala vsakem srečanju nabito poln, rumeno-črna armada navijačev pa slovi kot ena najvidnejših v Nemčiji. Od prihodnje sezone dalje jih bo spet navduševal Slovenec Aljaž Casar, po Miranu Pavlinu, Klemnu Lavriču, Zlatku Dediću in Luki Štoru že peti po vrsti.

Aljaž Casar je uveljavitev v svetu nogometa iskal po daljši poti. In težji. V Fazaneriji v mladinski konkurenci v njem niso videli igralca za prihodnost, tudi v mlajših selekcijah v Ljudskem vrtu ni dočakal želene priložnosti, vendar zaradi tega ni obupal. Vztrajal je naprej in nase opozoril v dresu avstrijskega Altacha ter si prislužil tudi vabilo selektorja mlade slovenske reprezentance.

Sledil je prestop v drugo ekipo Hoffenheima, nakar ga je v svoje vrste privabil nemški tretjeligaš Hallescher, kjer je postal eden od ključnih členov ekipe. Kot smo že poročali, je s svojimi igrami vzbudil zanimanje kar nekaj (uglednih) klubov, zdaj pa je jasno, da bo od prihodnje sezone igral v dresu nekdanjega vzhodnonemškega velikana Dynama iz Dresdna, ki se poteguje za napredovanje v drugo ligo in slovi po fanatičnih navijačih. Na zadnji domači tekmi jih je bilo kar 30.840. Triindvajsetletni prekmurski vezist je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja, delodajalce bo zamenjal brez odškodnine.

casar

Članki iz rubrike