Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 07.03.2023 07:56:51

Šimundža razjezil šefe, navijače, medije ... So Slovencu v Bolgariji šteti dnevi? Glejte, kaj se dogaja!

Profimedia
Potem ko so se poslovili od konferenčne lige, so Ante Šimundža in njegovi varovanci misli usmerili izključno v domače prvenstvo.

Naslednji cilj oziroma kar obveza je osvojiti naslednjega v nizu naslovov prvaka, toda v zadnjem krogu se je Ludogorcu pripetil spodrsljaj, ki ga ni pričakoval praktično nihče. Zeleni iz Razgrada so doživeli hud udarec na svojem stadionu, praznih rok so ostali v dvoboju s Pirinom iz Blagoevgrada, ki se bori za obstanek. Trenutek odločitve je nastopil v prvi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko je bil Preslav Jordanov uspešen z bele točke.

Navijači so bili upravičeno nezadovoljni in zahtevali odstop mariborskega strokovnjaka, ki po porazu ni skrival jeze. Po koncu stresnega spopada ni dajal izjav, pozneje pa se je oglasil na klubski spletni strani. "Najprej se želim opravičiti medijem, ker po tekmi nisem govoril z njimi. Bil sem zelo razočaran. Prevzemam polno odgovornost, igralci niso krivi. Sprejel bom vsako odločitev kluba," je povedal Ante Šimundža, ki ga je lastnik kluba Kiril Domuščiev poklical na nujni sestanek.



Nekateri bolgarski časniki so poročali, da naj bi slovenskemu trenerju hrbet obrnili igralci in da bo skoraj gotovo moral oditi, hkrati kot njegovega naslednika omenjajo Ivajla Peteva, ki je z Ludogorcem osvojil prvi naslov prvaka. Nazadnje je vodil izbrano vrsto Bosne in Hercegovine, bil pa je tudi bolgarski selektor ter trener zagrebškega Dinama, Omonie in Jagiellonie.

Po drugem porazu v dozdajšnjem delu prvenstva ima Ludogorec na drugem mestu štiri točke manj od vodilnega CSKA-ja iz Sofije, ki se je pred svojimi navijači z Lokomotivo iz Plovdiva razšel z izidom 1:1.

Značke: šimundža, mura

Članki iz rubrike