Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 28.01.2023 14:59:19

Slovenski nogometaš pred vrati evropskega velikana?

Talentirani slovenski nogometaš naj bi se znašel na radarju dvakratnega evropskega prvaka.

Bilo je sredi poletja leta 2020, med prvim in drugim valom pandemije, ko je ljubljanskemu Bravu uspel veliki met, Amir Feratović je podpisal štiriletno pogodbo z italijansko Romo. Takrat komaj 17-letni branilec, ki se je kalil tudi v vrstah Olimpije, se je v večnem mestu dokazoval dve leti, Jose Mourinho ga je nekajkrat vzel tudi pod svoje okrilje, a debija v prvi ekipi Rome ni dočakal.

V mladinski zasedbi je zbral 32 nastopov, med lanskim poletnim prestopnim rokom se je njegova rimska avantura zaključila. Feratović je nove delodajalce našel v drugi portugalski ligi, kjer mu je triletno pogodbo ponudila Estrela. Za klub z obrobja Lizbone je v tej sezoni odigral 11 tekem, Estrela se bori celo za napredovanje med portugalsko elito in po jesenskem delu zaseda tretje mesto, a bi se prav lahko zgodilo, da bo prvo ligo lovila brez pomoči mladega slovenskega reprezentanta.


Dvajsetletni Feratović namreč precej redno vzbuja zanimanje evropskih klubov, že pred časom se je namigovalo na vrnitev v Italijo, pozorno njegov razvoj spremljajo tudi portugalski prvoligaši. O poletnem nakupu naj bi razmišljala Vitoria, a že pred tem bi lahko te načrte pokvarila Benfica. Sloviti portugalski klub naj bi po informacijah tamkajšnjih medijev resno razmišljal o tem, da Slovenca preizkusi v svoji drugi ekipi, nekdanji klub Zlatka Zahovića in Jana Oblaka si želi v zimskem prestopnem roku zagotoviti posojo z možnostjo odkupa.


Članki iz rubrike